Biznis

Vi birate: Počelo najveće istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kompanija Kolektiv i vodeći portal za zapošljavanje u BiH – MojPosao.ba već 15. godinu organizuju najveće istraživanje o percepciji najpoželjnijih poslodavaca na području BiH.

Proglašenju najpoželjnijih poslodavaca u našoj zemlji prethodi dvomjesečno online istraživanje dostupno javnosti na www.MojPosao.ba, koja daje svoj glas i ocjenjuje koje kompanije su prema njihovom mišljenju i iskustvu najatraktivnije za rad.

Cilj istraživanja

Cilj istraživanja Najpoželjniji poslodavac jeste odati priznanje poslodavcima koji brinu o zaposlenima i nude dobre uslove za rad, razvoj i edukaciju. Na taj se način i kompanije dodatno motivišu da unapređuju svoje odnose prema zaposlenicima te ulažu u razvoj zaposlenih kao i da izgrađuju brend poslodavca. S druge strane, cilj je unaprijediti imidž privatnog sektora kao poslodavca, i podstaći osobe koje traže posao da se zapošljavaju u privatnom sektoru.

Kako glasati i osvojiti vrijednu nagradu 

Građani u anketi navode one poslodavce kod kojih bi najviše voljeli raditi i otkrivaju razloge zbog kojih su baš oni zaslužili mjesto na njihovom popisu najpoželjnijih.

Tako su u prošlogodišnjem istraživanju ispitanici kod poslodavaca najviše cijenili dobar odnos prema zaposlenicima, a potom i pozitivno radno okruženje. Među najvažnijim razlozima za izbor najpoželjnijih poslodavaca nalaze se i visok kvalitet proizvoda ili usluga kao i sigurnost zadržavanja posla.

U online istraživanju mogu učestvovati svi putem portala MojPosao.ba, a najsretnijeg učesnika istraživanja očekuje i vrijedna nagrada – Samsung Galaxy Watch 4. Istraživanje je otvoreno od 04.10. do 31.11.2021. godine, a možete mu pristupiti OVDJE.

“Najpoželjniji poslodavac” je kompanija u kojoj svi žele raditi

Priznanje „Najpoželjniji poslodavac“ omogućuje kompaniji da se pozicionira u svijesti poslotražioca kao mjesto na kojem bi željeli raditi i napredovati, te doprinosi jačanju atraktivosti kompanije i vrijednosti njenog brenda gledano iz ugla javnosti i njenih budućih zaposlenika. Postojećim zaposlenicima ovo priznanje daje potvrdu da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u Bosni i Hercegovini, što doprinosi njihovom opštem zadovoljstvu, povećanoj produktivnosti i motivaciji na radnom mjestu.

Nova kategorija “Najinkluzivniji poslodavac”

Kada je riječ o položaju marginaliziranih skupina u bosanskohercegovačkom društvu, kompanije predstavljaju saveznike koji mogu u mnogome utjecati na promjenu društvene svijesti i biti predvodnici u osiguravanju potpune inkluzije kroz pružanje jednakih prilika za rad marginaliziranim skupinama društva, baš kao i onima koji to nisu.

Uvođenjem nove kategorije “Najinkluzivniji poslodavac” otvorit će se prilika za osvježenje pristupa bosanskohercegovačkog poslovnog sektora ka različitosti i inkluziji, kao i dovoljno prostora za uvođenje novih pristupa, procedura i praksi koji će biti i učinkoviti i korisni za kompanije. Inkluzivne kompanije će zasigurno donijeti prosperitet i napredak kako našoj ekonomiji  tako i svim ženama, LGBTI osobama, Romima i osobama s invaliditetom.

Zanima vas da li se vaša kompanija ove godine našla na listi najpoželjnijih poslodavaca? Učestvujte u istraživanju i saznajte!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno