Rukomet

Veterani RK Čelik: Reakcija na objave predsjednika RK Čelik Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kao odgovorni građani Zenice, rukometni veterani, rukometni radnici, te istinski zaljubljenici sporta, dužni smo reagovati na konstantno iznošenje neistina prvog čovjeka, a po našem skromnom mišljenju i jedinog člana UO RK Čelik, gospodina Paneta Škrbića.

  1. Gospodine Škrbiću, zar zaista mislite da još uvijek ima onih koji “padaju” na vaše laži i patetična saopštenja u kojima plasirate neistine? Vrijeme je da se tome stane u kraj i da se vaše laži ogole do kraja, te da se jasno našim sugrađanima otvore oči I skrene pažnja na sve što ste do sada uradili. Nećemo se doticati daleke prošlosti i vašeg boravka u klubu u prošlom stoljeću, mada bi se i za taj period imalo štošta reći, nego ćemo se bazirati samo na ove dvije posljednje decenije.
  2. Vašim dolaskom na čelo kluba RK Čelik , i to u u vrijeme kada klub doživljava najsvjetjije trenutke u svom dugogodišnjem postojanju i uspijeva izboriti po prvi put u istoriji plasman u Premijer ligu, kreće sunovrat voljenog kluba i organizacije. Iste godine  prekidate projekat od vitalnog značaja za opstanak kluba, omladinske škole kroz koje se trebala obezbijediti baza za seniorsku selekciju u kojoj bi većinom igrala djeca iz iste. Prekinuli ste ga iz samo sebi znanih razloga, prisvojili klub i ujedno uradili najveće zlo zeničkom rukometu. Za vaših deset godina ” vladavine” kroz klub je prošlo preko 100 stranih igrača I 10-ak stranih trenera. Ekspresno ste u roku nekoliko godina ispali iz Premijer lige, a za to vrijeme sa Gradskog budžeta potrošili vise od 1.000.000 KM (slovima: million KM), za što postoji dokumentacija iz GU Zenica. Ukoliko u obzir uzmemo još i donacije iz ostalih javnih preduzeća u vlasništvu Grada, vjerujemo da se potrošeni iznos kreće u izosu od blizu od 2 miliona KM budžetskih sredstava. Gospodine Škrbiću, već pet godina obmanjujete javnost vašim pamfletima o Evropskom Celiku i Premijer ligi, a nemate vlastiti omladinski pogon. Možda niste bili u prilici da vidite kako iole ozbiljniji klubovi u našem okruženju funkcionišu, ali način vašeg upravljanja kluba je više malograđanski, nego Europski. Rezultati vaše ideje o Europskom Čeliku doveli su do toga da klub nema niti jedno jedino dijete u omladinskom pogonu, nije uopšte prijavljeno za ovogodišnje takmičenje Omladinske lige ZE-Do kantona. Samom ovom činjenicom može se doći do zaključka da klub nema budućnost, a to je isključivo vasa krivica. Tokom proteklih pet godina građani slušaju “bajke” o nikad jačem Celiku, a nakon svake sezone se nađe novi krivac za neuspjeh, bez imalo samokritike.
  1. Svake godine objavite nekoliko saopštenja o promjenama u UO i Skupštini kluba, reformi velikog Celika,a  stvarnost kaže da ti dokumenti i promjene nikada nisu ozvanicene u Ministarstvu pravde, pa samim tim i nemaju nikakvu pravnnu težinu, i da ste stvarni i jedini član te sekte samo vi. I oni koji su bili uz Vas u proteklom periodu su pobjegli glavom bez obzira.
  1. Ono u cemu se  bezuslovno slažemo sa vama je da ovaj Grad može i mora imati premijerligaša u rukometu, ali uz jedan pravi system  plan razvoja rukometa kroz organizovane kolektive i ne sa Vama na čelu. Zašto ne informišete javnost na pravi način kako se svake godine pregovara o ujedinjenju dva kluba, Čelika i Čelik juniora, čak se i potpišu sporazumi o ujedinjenju, a koje ste redovno opstruirate i na kraju i neispoštujete iz samo vama znanih razloga?
  2. U zadnjem saopštenju ste rekli da se u ovoj sezoni  bodovi protiv Slobode 2 i Gračanice 2 ne računaju u konačnom kreiranju  tabele, što i jeste činjenica. Slažemo se kada kažemo da Zenica može imati jesenjeg prvaka Federalne lige. Ono sto ste zaboravili reći je da hipotetički, i u slučaju nepovoljnih rezultata po vas u  preostalih 3-4 susreta, to mjesto ne mora biti mjesto na kojem će se naći Rukometni klub Čelik.
  3. Napominjemo da u Vašim redovima ima zaista dobrih momaka i igrača koji apsolutno nemaju veze sa svim nabrojanim, kao i da zasigurno imaju mjesta u budućem jakom zeničkom rukometu. Većina bivših igrača želi da se ukljući u rad kluba i stavlja se na raspolaganje, ali naravno onog momenta kada Vi budete bivsi.

Da sumiramo, rukomet  u gradu ima budućnost, ali ne sa Vama na čelu. Zenička djeca mogu i moraju igrati značajnu ulogu u BIH rukometu, što se vidi i po trenutnoj tabeli Omladinske lige ZE-DO kantona u kojoj učestvuju djeca drugog zeničkog rukometnog kluba. Jedina prepreka ste isključivo vi, gospodine Škrbiću, vaš ego, dugogodišnja pogrešno vođena politika kluba i na kraju nekakva Don Kihotovska lična borba sa vjetrenjačama. Sa žalošću moramo da vam kažemo da ste poslije ovoliko godina provedenih u radu u rukometu radi pogrešnih uvjerenja i politika vođenja kluba kod rukometnih radnika Bosni i Hercegovini prepoznati kao rak rana zeničkog rukometa.

Veterani rukometnog kluba Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno