Ostali sportovi

Veoma dobar prvi ovogodišnji nastup Srk „Bosna“ Zenica na rafting Euro Cupu u Srbiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Veoma dobar prvi ovogodišnji nastup Srk „Bosna“ Zenica na rafting Euro Cupu u Srbiji – (Priboj) na r. Lim – 13.04.-14.04.2019.godina – Prvo rafting takmičenje u ovoj sezoni i to Euro Cup na kome je učestvovala muška seniorska ekipa R-4 Sportsko-rekreativnog kluba „Bosna“ iz Zenicerealizovano je u Priboju (Srbija) na rijeci Lim. Na ovom takmičenju, naša rafting ekipa se takmičila u tri rafting discipline u veoma jakoj konkurenciji rafting ekipa koje su učestvovale na ovom takmičenju i to iz: Srbije, Bugarske, Poljske, Bosne i Hercegovine (ukupno 25 ekipa u muškoj konkurenciji i 7 ekipa u ženskoj konkurenciji.)

Prvog dana takmičenja na veoma lijepoj rijeci Limrafteri su se takmičili u disciplinamaslalom i sprint na kome je ekipa Srk Bosna osvojila 4.mjesto u slalomu i isto tako 4. mjesto u sprintu.

Drugi dan takmičenja naši takmičari su nastupili u disciplini spust i u veoma jakoj konkurenciju zadržala istu poziciju i završili takmičenje na 4.poziciji što je veoma dobar ostvareni rezultat imajući u vidu ekipe koje su u vrhu tabele u Evropi učestvovale na ovom takmičenju i težinu rijeke na kojoj je takmičenje realizovano.

Srk „Bosna“ Zenica, poslije ovog veoma jakog takmičenja, nastavlja sa pripremama za naredna takmičenja sa težištem na Evropsko prvenstvo koje je ove godine planirano u BiH Banja Luci u julu 2019.godine.
Ovim putem najavljujemo i prijem novih mladih članova (kadeta i juniora do 20 godina) u SRK Bosnu u narednom periodu i pozivamo sve zainteresovane koji žele da nauče veslati, roniti i druge vještine na vodi da se prijave putem imeila: [email protected] ili na fb stranici SRK Bosna

Srdačan pozdrav, Predsjednik Srk „Bosna“ Ekrem Tuka



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno