fbpx
Ostali sportovi

Novi uspjesi mladih zeničkih tenisera

Novi uspjesi mladih zeničkih tenisera – U Banjaluci je proteklog vikenda, 13. i 14. 04. 2019., održano otvoreno prvenstvo u tenisu TK “Borac” za uzrast starosti do 14 godina. Mladi zenički teniseri su ponovo ostvarili izuzetno dobre rezultate u ovoj kategoriji. Fatih Šišić (TK “Mladost”) i Asja Salkanović ( TK “As”) su izborili finale gdje je Fatih Šišić zasluženo osvojio 1. mjesto dok je Asja Salkanović osvojila 2. mjesto.

Adnan Vojvodić je izborio polufinale dok je Emina Čabro igrala u četvrtfinalu. Ovi rezultati još više dobijaju na vrijednosti kada se zna u kakvim uslovima treniraju naši teniseri jer, u toku prethodne sedmice, nisu bili u mogućnosti trenirati na terenima Kamberović polja zbog kiše, a treba napomenuti da je Zenica jedini, od četiri najveća grada u BiH, koji nema niti jedan natkriveni tenis teren za treniranje u hladnim i kišovitim periodima godine, dok ih čak i manjim gradovima koji nemaju tenisku tradiciju kao Zenica ima i po nekoliko.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem