Ostali sportovi

Veliki regionalni turnir OFK ZSK 2017 Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Veliki regionalni turnir OFK ZSK 2017 Zenica – Regionalni fudbalski turnir za djecu uzrasta 2006/2008 godište. Održavanje ovog turnira je planirano 21.januara 2017.godine u Areni Zenica.

Radi se o drugom turniru, koji je pretodne godine bio veoma uspješan, gdje su nastupila djeca iz cijele BiH. Jedan je od rijetkih turnira koji je okupio djecu iz oba entiteta RS i FBiH.

Ocijenjen je kao veoma afirmativan, a djeca su izrazila veliku sreću kroz nastupe i neformalna druženja prije i poslije utakmica. Ovaj turnir ima karakter sportske manifestacije, čiji je cilj masovnost i druženje ovog uzrasta.

Učešće na turniru će uzeti 32 ekipe (16/2016 god. 16/2008 god.) sa više od 500 takmičara i trenera. Utakmice se igraju po sistemu grupa iz kojih pobjednici se plasiraju u završnicu od četiri ekipe, gdje se razigrava međusobno i dobiva konačni pobjednik turnira.

Na samom turniru je planiran kulturno – zabavni program u saradnji sa udruženjima iz našeg grada. Interesantna je i revijalna utakmica između djevojčica iz Zenice i Bijeljine, te utakmice dječaka od 6 do 8 godina (pjetlići). Projekat je afirmativnog karaktera i podstiče djecu na masovno bavljenje sportom, te njihov pravilan mentalno – fizički razvoj.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno