Info

Veliki problem: Graničnoj policiji BiH nedostaje 600 graničnih policajaca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najizraženiji problem u Graničnoj policiji BiH je velika kadrovska nepopunjenost, s obzirom na to da ovoj agenciji nedostaje 600 graničnih policajaca, istaknuto je na sastanku delegacije Komisije za odbranu i sigurnost sa predstavnicima Granične policije u Bosanskoj Gradišci.

Na sastanku je naglašeno da u vezi sa ovim problemom veliku pomoć pružaju Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), kao i kantonalni MUP-ovi, što je posebno izraženo u spriječavanju ulaska ilegalnih migranata, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Iz Granične policije BiH ocijenili su da bi izmjene i dopune Zakona o policijskim službenicima, te dogradnja Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i niza drugih podzakonskih akata bili neophodni za ubrzavanje procesa popune Granične policije BiH s ciljem efikasnijeg terenskog rada i snažnije borbe protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija.

Delegaciju Komisije za odbranu i sigurnost činili su Sanja Vulić, Jasmin Imamović i Slavko Matić, te parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović.

Autor: klix.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno

LM