Info

Pripreme za Smotru izviđača Federacije BiH na Boračkom jezeru u julu naredne godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru priprema za Smotru izviđača Federacije Bosne i Hercegovine, koja bi trebalo da se održi od 15.do 22. jula 2024.godine na Boračkom jezeru, danas su predstavnici Saveza izviđača Federacije Bosne i Hercegovine posjetili Konjic.

Tu su se sastali sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem sa saradnicima i predstavnicima Odreda izviđača Neretva Konjic.

“Pripremamo se za jedan od najvećih izviđačkih događaja na Boračkom jezeru, koji će, kako je planirano, okupiti od 800 do 1.000 izviđača iz Bosne i Hercegovine, regije i Evrope. U tim pripremnim aktivnostima očekujemo podršku Grada Konjica, jer planiramo napraviti smotru za pamćenje sa različitim aktivnostima. Oduševljeni smo prijemom i potvrdom gradonačelnika da će biti podrška ovom značajnom projektu za izviđačke organizacije iz Bosne i Hercegovine, na čemu se iskreno zahvaljujemo. Veliki je posao pred nama, ali mislimo da ćemo zajedničkim snagama uspjeti odgovoriti ovom izazovu”, kazao je Nermin Zagorčić, predsjednik Saveza izviđača Federacije BiH.

Podsjetio je na uspješnu dugogodišnju saradnju sa gradonačelnikom Ćatićem i Odredom izviđača Neretva Konjic.

“Smatramo da Konjic ima jednu od najuspješnijih izviđačkih organizacija, koja ima jaku upravu i od njih u ovom projektu očekujemo najveću pomoć”, naglašava Zagorčić.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno