Info

Velika zainteresiranost za “Marš mira 2015”

Velika je zainteresiranost ne samo bosanskohercegovačke već i svjetske javnosti za učešće pojedinaca i grupa u “Maršu mira 2015“ od 8. do 10. jula ove godine, jednoj od aktivnosti kojom se ove godine obilježava 20. godina od genocida počinjenog jula 1995. godine u Srebrenici, saopćeno je iz pres-službe te manifestacije.

Predsjednik Pododbora Hamdija Fejzić ističe da svakog dana stižu prijave učesnika.

Svi koji se žele prijaviti mogu to učiniti i na internet stranici: www.marsmira.org.  ili doći 7. jula na mjesto odakle kreće kolona iz Nezuka u općini Sapna.

Oni koji žele učestvovati kao pojedinci mogu se registrirati 8. jula u Nezuku prije polaska kolone. Moguće je pridružiti se maršu u nekoj od tri etape, ali učesnici koji se naknadno pridruže dužni su javiti se redarima ili organizatorima pri dolasku na mjesto prenoćišta, rekao je predsjednik Pododbora “Marša mira 2015” Hamdija Fejzić.

“Marš mira” je i ove godine, osim ukopa žrtava genocida, jedna od glavnih aktivnosti u obilježavanja godišnjice genocida počinjenog nad Bošnjacima Srebrenice.

Svaka od tri etape duga je između 25 i 30 kilometara.

Kolona polazi u ponedjeljak, 8. jula 2015., između 8.45 i 9.00 sati iz Nezuka.

Odatle do Potočara učesnici prolaze maršrutom: Bakrači – Glodi – Udrč – Cerska – Kaldrmica – Đugum – Mravinjci – Burnice – Kameničko Brdo – Ravni Buljim – Jaglići – Šušnjari – Budak – Potočari (Memorijalni centar).

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: