Ostali sportovi

Velika pobjeda ŽOK „Željezare“ u derbiju kola, domaći poraz odbojkašica OK „Čelik-R“ od lidera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protekle subote odigrano je 10.kolo u Prvoj ligi FBiH, grupa Jug, u kojoj veoma uspješno nastupa i zenička ekipa ŽOK Željezara i 12.kolo u Superligi FBiH za žene, u kojoj nastupa OK Čelik-R.

Odbojkašice ŽOK „Željezara“ u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Jug, u 10.kolu bile su na gostovanju, u derbiju kola, kod ekipe OK „Breza 1934“. Utakmica je odigrana u KSC u Ilijašu. Zeničanke su ostvarile ubjedljivu pobjedu nad liderom na tabeli od 0:3, preuzele prvo mjesto u prvenstvu i ujedno se u potpunosti revanširale za poraz od 1:3 u Zenici od Brezanki. Ovo je prvo kolo u drugom dijelu sezone.

Rezultat po setovima:

OK „Breza 1934“ – ŽOK “Željezara” Zenica- 0:3 (22:25, 25:27, 17:25) – 64:77;

Povodom ove pobjede u derbiju na oficijenoj facebook stranici ŽOK Željezara su objavili:

– Fantastična igra naših djevojaka, koje su povele sa  0:1 u setovima (22:25). U drugi set ušle su nesigurno, gdje je rezultat u jednom trenutku bio 19:9 za ekipu Breza 1934, ali naše djevojke nisu pale i uspjele su preokrenuti igru na maksimalno i osvojile su drugi set 25:27. Treći set su osvojile onako kako je i tok igre bio, očekivano 17:25, te su tako pobjedile u derbiju kola rezultatom 0:3.

Čestitamo našim djevojkama i treneru na super odigranoj utakmici, hvala vam što ste pokazale da sloga može sve, pa čak i nemogući rezultat preokrenuti u vašu korist. Čestitamo ekipi OK “Breza 1934” na fer i korektnoj igri i želimo puno sreće u nastavku takmičenja -, kazali su iz ŽOK Željezara.

Odbojkašice OK „Čelik-R“ u Superligi Federacije BiH za žene, grupa Sjever, u 12.kolu bile su domaćini ekipi OK „Kula“ iz Gradačca, lideru na tabeli i doživjele su novi poraz od 0:3, jedanaesti u prvenstvu.

Treći odbojkaški klub u Ligama FBiH, OK „Block Out“, koji nastupa u Superligi za muškarce, a nastavak prvenstva bi trebao biti narednog vikenda, 12./13.2.2022.godine, utakmicom 10.kola.

Sljedeće utakmice zeničkih ekipa, 12./13.2.2022.god.:

ŽOK “Željezara” Zenica – OK“Student“ Mostar (11.kolo)

OK Maglaj“ – OK “Čelik-R” Zenica (13.kolo)

OK „Galeb“ Brčko  – OK “Blok Out” Zenica (10.kolo)

E.Imamović

Foto ŽOK Željezara



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno