Nogomet

Velika pobjeda nogometašica Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Velika pobjeda nogometašica Čelika – 1.kolo, ŽNK Čelik – ŽNK Široki Brijeg 2:0; Uokviru 1.kola u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi Federacije BiH, sezona 2016/2017, danas je u Zenici odigrana prvenstvena utakmica između domaćeg ŽNK Čelik i ŽNK Široki Brijeg iz istoimenog grada. Veliku pobjedu ostvarila je domaća ekipa ŽNK Čelik.

Rezultat: ŽNK Čelik – ŽNK Široki Brijeg 2:0 (0:0);
Strijelci: Kanita Devoli u 79. i Lara Ganić u 81.minuti.
Žuti kartoni: Sajra Kulalić i Azra Goga (Čelik), Katarina Ljubić i Iva Matea Boban (Široki Brijeg);
Crveni karton: Julija Kvesić u 58. minuti zbog dva žuta kartona (Široki Brijeg);

Sastavi ekipa:
ŽNK Čelik: Sedina Begović-Mujčinović, Ilma Durmo (Ajla Fetić), Berina Kobilica, Safeta Kavaz (Selma Alispahić), Marija Udovičić, Adisa Vazda, Azra Goga, Sajra Kulalić, Muamera Pezer (Amila Ahmetspahić), Lara Ganić, Kanita Devoli; (Predstavnik kluba Vahida Mujčinović);

ŽNK Široki Brijeg: Pavković, Ljubić, Stojanović, Musa, Boban, Mikulić, Hrkać, Kvesić, Marušić, Lasić, Bilać.(Glavni trener Ivan Kvesić);

Utakmica je odigrana na B terenu na Kamberovića polju sa plastičnom podlogom pred oko 100 gledalaca po sunčanom i sparnom vremenu (+27*C). Glavni sudija: Emina Pašalić, pomoćnici: A1-Emir Delić, A2-Aldin Sofić (Svi iz Zenice), delegat Mensur Hodžić iz Zenice;

U prvom poluvremenu nogometašice Čelika pružile su dostojan otpor favorizovanim gošćama iz Širokog Brijega. U posljednjih 20-ak minuta prvog poluvremena domaće nogometašice imale su više od igre i stvoreno je nekoliko povoljnih pozicija za postizanje gola. U odlučnim trenucima nedostajalo je malo više koncentracije da se matira gostujuća golmanica Matea Pavković.

Drugo poluvrijeme je bilo veoma borbeno i u pojedinim trenucima sa nedozvoljeno oštrim startovima, što je osjetila i gostujuća igračica sa brojem 8, Julija Kvesić, koja je u 49. i 58.minuti dobila dva žuta kartona i automatsko isključenje sa terena. Brojčanu nadmočnost su iskoristile domaće igračice i u finišu utakmice, u 79. i 81.minuti postigle dva gola preko Kanite Devoli i Lare Ganić za zasluženu pobjedu nad favorizovanim gošćama iz Širokog Brijega. Ovo je start iz snova za klub iz Zenice i prva tri boda na startu Prve ženske nogometne lige FBiH.

Sve čestitke mladim nogometašicama Čelika na velikoj borbenosti i pobjedi u prvom kolu prvenstva.

Nogometašice ŽNK Čelik, nakon prve dvije sezone provedenih u Premijer ligi BiH, drugu sezonu uzastopno nastupaju u Prvoj ženskoj ligi FBiH.

Parovi 1.kola:
Čelik – Široki Brijeg 2:0
Čapljina – Željezničar 2011 5:3
Mostar – Mladost (NP)
Fortuna – Sloboda (TZ)
Parovi 2.kola (10.9.2016.g.):
Bosanska Krupa: Željezničar 2011 –Čelik
Nević Polje: Mladost – Čapljina
Živinice: Fortuna – Mostar
Tuzla: Sloboda – Široki Brijeg

Tekst i foto galerija
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno