Košarka

Velika pobjeda košarkašica zeničkog Jumpera u Tuzli, Jedinstvo „zaleđeno“ na minus 19

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru 22. kola bh. košarkaške Lige 13 za sezonu 2020/2021, košarkašice KK Jumper iz Zenice bile su na gostovanju kod ekipe ŽKK Jedinstvo Dženex u Tuzli. Početak u 14 sati, bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa (COVID-19). Utakmica je odigrana u SKPC Mejdan u Tuzli. Veliku pobjedu u ovom meču ostvarila je gostujuća ekipa zeničkog Jumpera, debitant u ligi.

Rezultat: ŽKK Jedinstvo Dženex“ – KK Jumper 50:69  (20:10), (11:12), (8:24), (11:23); Sudije u Tuzli su bili: Seid Nožinović, Faruk Ališehović i Jasenko Avdagić, a delegat Jadran Lasetović.

Sastav KK Jumper, postignuti poeni, najviše skokova…: Farah Đuherić 6, Amna Kahrić (cap) 20 p. + 8 skokova +6 as. + 6 ukr.lopti, Amila Kahriman 10 poena + 10 skokova, Amna Isaković 23, Adna Omerdić 5, Dalila Bilić 3, Suana Bašić, Emira Šehić 2, Lamija Kahriman.; (Trener Vedran Kulalić);       Kod Ekipe Jumper najefikasnije su bile Amna Isaković 23, Amna Kahrić 20 i Amila Kahriman 10 poena. Najefikasnija u ekipi Jedinstvo Dženex bila je Merjema Bučuk sa 29 poena.

Velika pobjeda košarkašica Jumpera nad favorizovanom ekipom Jedinstva Dženex, koja ih je pobjedila u Zenici sa 65:75 i tako im se revanširale za poraz u Zenici. Nije tako izgledalo nakon prvog poluvremena, koje je Jedinstvo dobilo sa 31:22. Treću četvrtinu košarkašice košarkašice Jumpera odigrale su furiozno, dozvolile su domaćinu da postigne samo osam poenan, a Zeničanke su postigle 24 poena. Rezultat je, nakon treće četvrtine preokrenut na 39:46 za Jumper. Gošće iz Zenice nastavile su sa odličnom igrom i posljednju četvrtinu su dobile sa 11:23. Završilo je sa plus 19 poena za Jumper, 50:69, velikih i zasluženih, što je veliki uspjeh, te je potvrđena velika pobjeda iz prošlog kola nad sarajevskim Play Off-om od 78:77. Osjetan je napredak ekipe Jumper kroz ovo debitantsko prvenstvo u najvišem rangu bh.košarke. Sve košarkašice iz rostera Jumpera dobile su priliku da nastupe u današnjem meču.

KK Jumper je sada na omjeru od šest pobjeda i 15 poraza, 9. mjesto na tabeli, a bio je slobodan u 11.kolu. U narednom 23.kolu košarkašice Jumpera su domaćini ekipi Konjic, koju su pobjedili jesenas u Konjicu sa 51:83. Čestitke košarkašicama Jumpera, koje predvodi trener Vedran Kulalić i njegov pomoćnik Almir Omerčević, na ovoj velikoj pobjedi i od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović; Foto KK Jumper



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno