Košarka

Velika pobjeda Čelika u prvoj utakmici play off-a Prvenstva BiH za žene u Banovićima (+26)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Velika pobjeda Čelika u prvoj utakmici  play off-a Prvenstva BiH za žene u Banovićima (+26)

U prvoj utakmici play off-a Prvenstva BiH za žene u Banovićima su igrali ŽKK RMU Banovići i zenički KŽK Čelik. Završilo je visokom pobjedom košarkašica Čelika.

 Rezultat: RMU Banovići –Čelik 65:91  (20:20), (12:14), (15:22), (18:35);

Sastav ekipe Čelika, postignuti poeni, najviše skokova:

Čelik: Eni Nizamić, Nedžla Kovačević 11, Zerina Čičak, Amila Isaković, Amna Kahrić 7, Aldijana Iriškić 36, Anida Ćorović 17,  Sara Heljić 16 poena + 12 skokova, Amina Ćehajić, Andrijana Reljić 4, Merjema Bučuk, Lamija Škaljo;  (ŠSŠ Slobodan Kecman, pomoćnik Eldar Durmić);

Najefikasnije kod Čelika: Aldijana Irškić 36, Anida Ćorović 17, Sara Heljić 16 p. + 12 skokova, Nedžla Kovačević 11 poena;

Kod RMU Banovići najefikasnije: E.Demirović 25, D.Bugarin 14 poena;

Velika pobjeda košarkašica Čelika u Banovićima nad favorizovanom ekipom RMU Banovići, koja je bila bolje plasirana od Čelika u ligaškom dijelu prvenstva. Sjajnu igru ponovo je pružila kapiten Aldijana Iriškić, koja je vodila Čelik do ove velike pobjede. Double-double učinak ostvarila je mlada juniorska reprezentativka Sara Heljić sa 16 poena i 12 skokova.

U prvom poluvremenu vodila se dosta izjednačena borba i rezultat na kraju prvog poluvremena bio je 32:34 za Čelik. Na kraju treće dionice bilo je 47:56 za Zeničanke. Potpunu dominaciju Čelik je pokazao u zadnjoj dionici koju je dobio sa 18:35 za konačnih 65:91 (+26 poena prednosti). Ovom pobjedom Čelik je stekao realne šanse za plasman u finale play off-a. Druga utakmica ovih istih protivnika igra se u Zenici.
Inače, obje ekipe imale su izuzetno dobru sezonu, ali su nešto uspješnije bile Banovićanke, koje su Ligu 11 završile na drugoj poziciji, te će stoga imati prednost u eventualnoj  trećoj utakmici-majstorici.

U ligaškom dijelu sezone ovi rivali odigrali su dva meča i oba puta slavile su košarkašice Banovića.

Da podsjetimo, polufinale play off-a Prvenstva BiH za žene igra se na dvije dobijene utakmice, a eventualne treće utakmice-majstorice igraće se u Sarajevu, odnosno Banovićima.
Juče su u Sarajevu, u prvoj utakmici, igrali Play off – Orlovi Banja Luka 109:77.

Pehar za prvaku BiH osvojiće ekipa koja u finalnoj seriji prva dođe do tri pobjede.

Čestitke košarkašicama Čelika na ovoj velikoj gostujućoj pobjedi i od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno