Košarka

Počela polufinalna serija play off-a Prvenstva BiH za žene – KŽK Čelik u subotu igra u Banovićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Počela polufinalna serija play off-a Prvenstva BiH za žene – KŽK Čelik u subotu igra u Banovićima – Današnjom utakmicom u Sarajevu između ŽKK Play off – ŽKK Orlovi iz Banja Luke, 109:77, zvanično je počela borba za novog prvaka Bosne i Hercegovine. Timovi koji su izborili plasman u play off za prvaka BiH su sarajevski Play off, RMU Banovići, zenički Čelik i banjalučki Orlovi.

U drugoj polufinalnoj seriji borit će se  ekipe ŽKK RMU Banovića i zeničkog KŽK Čelika.

Obje ekipe imale su izuzetno dobru sezonu, ali su nešto uspješnije bile Banovićanke, koje su Ligu 11 završile na drugoj poziciji. U ligaškom dijelu sezone ovi rivali odigrali su dva meča i oba puta slavile su košarkašice Banovića.
Blagu prednost u ovom polufinalnom okršaju imat će Banovićanke, iz napred navedenog razloga i boljeg plasmana u ligaškom dijeli prvenstva, iako je mladi tim Čelika ove godine pokazao da neće predstavljati lak plijen niti za jednu ekipu.
Prvi polufinalni meč između RMU Banovića i Čelika zakazan je za subotu, 06.5. u 18,00 sati u Banovićima.

Da podsjetimo, polufinale play off-a Prvenstva BiH za žene igra se na dvije dobijene utakmice, a eventualne treće utakmice-majstorice igraće se u Sarajevu, odnosno Banovićima.
Pehar za prvaku BiH osvojiće ekipa koja u finalnoj seriji prva dođe do tri pobjede.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno