Rukomet

Velika nada zeničkog rukometa karijeru nastavlja u Belgiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Velika nada zeničkog rukometa karijeru nastavlja u Belgiji – Rukometaši Čelika u prošloj sezoni nisu uspjeli ostati u Premijer ligi, tako da su skoro svi igrači napustili klub. Jedan od takvih je i 20-godišnji Hamza Hadžić.

Ovaj sjajni rukometaš i velika nada zeničkog rukometa nakon sjajne dvije sezone u seniorskoj ekipi Čelika, prije toga nastupao je za “Čelik-Junior” svoju karijeru nastavlja u Belgiji.

Ovu informaciju za Sportzdk.ba potvrdio je i sam rukometaš.

“Istina je svoju karijeru nastavljan u Belgiji u ekipi HC Vise BM. Oni se takmiče u tzv Bene lige, to je liga koja je bolja od domaće u Belgiji, jer igra najboljih šest klubova iz Belgije i šest najboljih iz Holandije. Nešto slično kao SEHA liga samo na slabijem nivou. Potpisao sam ugovor na godinu plus godinu, moj menadžer mi je ugovorio probu ovdje, došao sam, pokazao se i potpisao ugovor. Nadam se da ću opravdati povjerenje i napredovati još više više u svojoj karijeri” kazao je Hadžić.

Hamza Hadžić je nakon Anesa Bečića drugi Zeničanin i izdanak zeničke škole rukometa koji je ovog ljeta svoju karijeru nastavo van granica BiH.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno