Rukomet

FOTO: Vogošća savladala Čelik u finalu, Nexe Našice bolji od Sloge iz Kraljeva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vogošća bolja od Čelika u finalu, Nexe Našice bolji od Sloge iz Kraljeva – Finalnom utakmicom između ekipe domaćina, rukometnog kluba ”ČELIK” Zenica i ekipe rukometnog kluba ”Vogošća Poljine Hills” Vogošća, 26:35 (8:19) uspješno je završen drugi po redu, međunarodni memorijalni rukometni turnir ”ZAIM KOBILICA”. Nakon dva dana i ukupno četiri kvalitetne utakmice dobili smo najbolje plasirane ekipe, ali i najbolje pojedince turnira.

 

Danas su na programu bile utakmice za treće mjesto i finale. U utakmici za treće mjesto sastali su se ekipa Nexe Našice i Sloga Kraljevo, a na kraju ekipa iz Hrvatske je pobijedila rezultatom 35:29. U prvom poluvremenu na terenu se vodila ravnopravna borba, nijedna ekipa nije se uspjela odlijepiti na nekoliko golova razlike, a na kraju prvog dijela rezultat je bio 14:13 za Slogu.

U drugom poluvremenu mlada ekipa Nexe odigrala je znatno bolje, preokrenuli su rezultat u svoju korist, te su znalački sačuvali prednost do kraja utakmice. Na kraju je bilo 35:29 za ekipu Nexe Našice, koja je tako osvojila treće mjesto, dok je Sloga Kraljevo turnir završila na četvrtoj poziciji.

Najbolji u redovima pobjedničke ekipe bili su sjajni Marin Greganić s 14 golova, dok je Lovro Kovačević postigao devet golova. U redovima poražene ekipe Stefan Turudić je postigao 12, dok je Đorđe Janković postigao sedam golova. Foto: SportZDK

 

Rukometaši Vogošće osvajači su 2. Međunarodnog memorijalnog turnira “Zaim Kobilica”, koji se jučer i danas igrao u zeničkoj Areni u spomen na nekada legendu zeničkog i italijanskog rukometa.

Ekipa Danijela Ridžića u finalu je rezultatom 35:26 pobijedila mladu ekipu Čelika. Nakon što je Vogošća jučer savladala ekipu Nexe, dok je Čelik pobijedio Slogu Kraljevo, ove dvije ekipe večeras pred 200 gledalaca odigrali su finale.

Veliki favorit naravno bila je Vogošća, koja će u narednu sezonu Premijer lige ući sa znatno podmlađenom ekipom. Ekipa Čelika držala se prvih 10-tak minuta utakmice, a onda je Vogošća ubacila u brzinu više te je s tri vezana gola Anesa Bečića okrenula rezultat i prešla u vodstvo. Do kraja prvog poluvremena igrači trenera Danijela Ridžića su povećavali svoje vodstvo, a prvi dio okončan je vodstvom Vogošće rezultatom 19:8.

U drugom poluvremenu treneri obje ekipe Danijel Ridžić i Seldin Rizvanović dali su priliku i ostalim igračima, da bi mogli vidjeti s čime mogu raspolagati u narednom periodu, te ko bi se mogao nametnuti. Naravno do kraja utakmice bilo je samo pitanje s kojom razlikom će Vogošća pobijediti, a konačni rezultat glasio je 35:26 za Vogošću. Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima pobjednika Bečić, Bosić, Osmanhodžić, Korjenić i Pekić su postigli po četiri gola, u redovima Čelika najbolji su bili Pašalić s pet, te Begagić s četiri gola. Za najboljeg golmana turnira izabran je Harun Hodžić iz Čelika, najbolji igrač je Boris Bosić iz Vogošće, dok je najbolji strijelac Marin Greganić iz ekipe Naxe Našice.

Kompletan turnir je uz mišljenje svih učesnika organizovan na visokom nivou. Sve ekipe su imale osiguran smještaj i ishranu, kvalitetne utakmice, a organizator se pobrinuo da gosti u saradnji s JP za upravljanje sportskih objekata imaju i jedan dio zabavnih aktivnosti. Tako su neki uživali u ljepotama zenički bazena, a drugi su se opet odlučili za sadržaj koji nudi centar grada Zenice. Uz sve navedeno, ekipe učesnice ovogodišnjeg izdanja zasigurno će biti učesnici i trećeg po redu međunarodnog turnira ”Zaim Kobilica”, a koji će u narednoj godini da okupi veći broj ekipa, te će sigurno trajati više od dva dana.

 

KONAČAN POREDAK EKIPA:
4. Rukometni klub ”SLOGA KV” Kraljevo (SRBIJA)
3. Rukometni klub ”NEXE 2” Našice (HRVATSKA)
2. Rukometni klub ”ČELIK” Zenica (BOSNA I HERCEGOVINA)
1. Rukometni klub ‘VOGOŠĆA PH” Vogošća (BOSNA I HERCEGOVINA)

Kao NAJBOLJI POJEDINCI, ubjedljivo, istakli su se:
GOLMAN: HODŽIĆ HARUN (RK ”ČELIK” ZENICA)
STRIJELAC: GREGANIĆ MARIN (RK ”NEXE 2” NAŠICE)
IGRAČ: BOSIĆ BORIS (RK ”VOGOŠĆA PH” VOGOŠĆA)

Kompletan turnir je uz mišljenje svih učesnika organizovan na visokom nivou. Sve ekipe su imale obezbijeđen smještaj i ishranu, kvalitetne utakmice, a organizator se pobrinuo da gosti u saradnji sa JP za upravljanje sportskih objekata imaju i jedan dio zabavnih aktivnosti. Tako su neki uživali u ljepotama zenički bazena, a drugi su se opet odlučili za sadržaj koji nudi centar grada Zenice. Uz sve navedeno, ekipe učesnice ovogodišnjeg izdanja zasigurno će biti učesnici i trećeg po redu međunarodnog turnira ”Zaim Kobilica”, a koji će u narednoj godini da okupi veći broj ekipa, te da traje više od dva dana.

Organizator turnira, škola rukometa ”Čelik Junior” i rukometni klub ”Čelik” iz Zenica, koristi priliku da izrazi veliku zahvalnosti generalnim sponzorima takmičenja, a to su: NEXE GRUPA, NEXE BETON, GRAD ZENICA, A.E SIGURNOST, PREMINGER PIVO, VODA LIPA, te generalnim medijskim pokroviteljima: RSG RADIO, SPORTSPORT.BA, SPORTZDK, OSLOBOĐENJE, RTV ZENICA, kao i svim ostalim medijima koji su svakodnevno pratili program turnira.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno