Zenica

Velika manifestacija – Dan djeteta u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Velika manifestacija – Dan djeteta u Zenici – Priprema za organizaciju najveće manifestacije za djecu na Balkanu koja će se organizovati u Zenici u Gradskoj Areni bliži se kraju. Sutra (srijeda-26.04.2017), u Gradskoj Areni će se održati manifestacija Dan djeteta-Cocuk Bayram treći put po redu u Zenici. Na manifestaciji će biti prisutno preko 6.000 djece iz gradova širom BiH, djece koja uče turski jezik u osnovnim školama u BiH.

Ovu već tradicionalnu manifestaciju- Dan djeteta  organizuju turske institucije u BiH (Yunus Emre Institut, Turska ambasada), pod pokroviteljstvom ministarstva civilnih poslova BiH i ministarstva za obrazovanje Republike Turske.

Jedan od suorganizatora manifestacije je i nevladina organizacija Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica čiji članovi-volonteri zajedno sa studentima Odsjeka za turski jezik Filozofskog fakulteta u Zenici vrijedno rade već nekoliko dana na pripremama za ovu veliku manifestaciju. Manifestacija Dan djeteta počinje u 13:00 sati, uz bogat kulturno-muzički program i koncert poznatog umjetnika Hari Mata Harija i prisustvo glumice  Damla Güvenilir iz turske serije Elif.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno