Zenica

Podrška Kampanji “Dižem glas protiv nasilja”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Podrška Kampanji “Dižem glas protiv nasilja” – Centar za pravnu pomoć ženama je jedna od šest organizacija koja provodi kampanju “DIŽEM GLAS PROTIV NASILJA“ .

Kampanja ima za cilj podizanje svijesti javnosti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama i djevojkama uključujući nasilje u porodici te o nužnosti nulte stope tolerancije na sve oblike nasilja na osnovu spola, kao što je propisano Istanbulskom konvencijom.

Centar je u okviru Kampanje  organizovao dvije ulične akcije i to jednu u Zenici (25.04.2017.g.) i jednu u Travniku (24.04.2017.g.) sa glavnom porukom NE TOLERIŠEM NASILJE.  Sa građankama i građanima  smo  razgovarali o problemu nasilja nad ženama uz šolju kafe ili soka i istu su zdržali  kao podsjetnik na urgentnost reagovanja na nasilje. Također, građani i građanke imali priliku da napišu svoje poruke i ostave svoj glas protiv nasilja koje su postavili na flipchart tablu. Njihove poruke prenijele smo i na društvene mreže.

Više informacija na: https://www.facebook.com/dizemglasprotivnasilja/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno