Ostali sportovi

Velemajstor Ante Šarić osvojio šahovski turnir „Međugorje Open 2019“ – Zapažen nastup Zeničanina Farisa Čunjala

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Velemajstor Ante Šarić osvojio šahovski turnir „Međugorje Open 2019“ – Zapažen nastup Zeničanina Farisa Čunjala – Šahovski velemajstor iz Hrvatske, Ante Šarić, pobjednik je četvrtog Međunarodnog šahovskog turnira „Međugorje Open 2019“ sa 7,5 poena. U ukupnom plasmanu drugo i treće mjesto, takođe sa 7,5 poena, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima, zauzeli su velemajstori, Saša Martinović (Hrvatska) drugo, a Milan Draško (Crna Gora) treće mjesto.

Zapažen nastup imao je mladi Zeničanin Faris Čunjalo, koji je osvojio 6,0 poena među 145 šahista i iza sebe, u ukupnom plasmanu, ostavio dva Internacionalna majstora i tri FIDE majstora.

Organizator turnira bio je Šahovski klub Brotnjo, a turnir je odigran u kongresnoj dvorani Sport centra Međugorje, a na ovom četvrtom međunarodnom turniru nastupilo je 145 takmičara iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Među 145 takmičara bila su i četiri velemajstora, četiri međunarodna majstora, devet FIDE majstora, a četiri prvoplasirana igrača imala su po 7,5 osvojenih poena.

Turnir se igrao po švicarskom sistemu, FIDE varijanta 9 kola uz kompjutersko parovanje. Tempo igre bio je 10 minuta po igraču, a turnir će se rejtingovati za rejting listu FIDE.

Organizatori turnira prigodnim novčanim nagradama nagradili su petnaest prvoplasiranih igrača. Novčane nagrade dodijeljene su, takođe, u još nekoliko kategorija, a organizator turnira nagradio je i svoje najuspješnije takmičare.

Sudije turnira bili su Tihomir Marić NA i Željko Soldo NA.

E.Imamović

Foto ŠK Brotnjo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno