Biznis

Vegeta povučena iz tri države

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Hrvatska kompanija “Podravka” saopštila je da je u toku proces povlačenja proizvoda “vegeta” od 250 grama i 500 grama, određenih
proizvodnih serija, sa tržišta Austrije, Njemačke i Slovačke, jer je tokom rutinske kontrole u Austriji utvrđeno da postoje indicije
prisutnosti bakterije salmonele u tragovima u jednom izolovanom slučaju.

U saopštenju se navodi da je, kao mjeru predostrožnosti s ciljem zaštite potrošača, “Podravka” odlučila samoinicijativno provesti aktivnosti za povlačenje proizvoda sa navedena tri tržišta na kojima se nalaze proizvodi navedenih proizvodnih serija.

“Podravka” je proizvode iz predmetne proizvodne serije dala na analizu službenim akreditovanim hrvatskim laboratorijima “Evroinspek Kroacija
kontrola” i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr Andrija Štampar”, koji su utvrdili odsutnost bakterije salmonela u “vegeti” i na taj način potvrdili rezultate “Podravkine” laboratorije kontrole kvaliteta.

U toku su i dodatne analize proizvoda navedenih proizvodnih serija kod ovlaštenih EU laboratorija, napominju iz ove kompanije.

“Podravka” redovno i kontinuirano provodi u svojim laboratorijima kontrolu kvaliteta i zdravstvene ispravnosti svih ulaznih sirovina, poluproizvoda, gotovih proizvoda, ambalaže i životne sredine.

Kontrola kvalitete sprovodi se u skladu s važećim zakonima i EU regulativom, te odgovarajućim politikama i standardima “Podravke” koje
se odnose na kvalitet i bezbjednost hrane.

“Podravka” će nakon prikupljanja svih relevantnih informacija pravovremeno informisati javnost i druga nadležna tijela u skladu s važećim propisima Hrvatske.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno