Biznis

Firme iz BiH na sajmu hrane u Japanu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Japanska organizacija za spoljnu trgovinu (JETRO) prihvata aplikacije za učešće na 41. međunarodnom sajmu hrane i pića “Foodex Japan 2016”, koji će se održati u Tokiju od 8. do 11. marta 2016. godine.

Aplikacije se prihvataju o okviru posebnog programa podrške pod nazivom “Jetro zona”.

Poziv za učešće u okviru programa “Jetro zona” otvoren je do 17. jula 2015. godine, a na njega se mogu javiti kompanije iz zemalja u razvoju, uključujući Bosnu i Hercegovinu, koje se bave proizvodnjom hrane i pića.

Ovaj program proizvođačima nudi priliku da svoje proizvode prvi put predstave na japanskom tržištu u cilju uspostavljanja kontakta sa potencijalnim poslovnim partnerima.

Kompanije koje budu odabrane za ovaj program dobiće priliku da izlažu na pomenutom sajmu uz niže troškove učešća, priliku da se konsultiraju s japanskim stručnjacima za tržište hrane i pića, kao i da besplatno koriste mnoge druge usluge tokom trajanja sajma.

U 2013. godini, pet kompanija iz Bosne i Hercegovine, uključujući 4 vinarije, učestvovalo je na 38. međunarodnom sajmu hrane i pića “Foodex Japan 2013”.

Kao rezultat uspješnog nastupa na sajmu, Vinarija Nuić d.o.o. Nuić i Podrumi manastira Tvrdoš Trebinje izvezle su svoja vina na japansko tržište, što je prvi izvoz vina iz Bosne i Hercegovine u Japan.

Ovaj azijski sajam hrane i pića se održava od 1976. godine.

U 2015. godini, sajam je privukao gotovo 78.000 posjetilaca, a očekuje se da će u 2016. godini privući 80.000 profesionalnih kupaca iz cijelog svijeta, saopćeno je iz Ambasade Japana u BiH.

ekapija.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno