Rekreacija

VEDRO u 2018. godinu ulazi sa 7 registrovanih planinarskih vodiča A kategorije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VEDRO u 2018 godinu ulazi sa 7 registrovanih planinarskih vodiča A kategorije – Izuzetno nam je drago izvijestiti vas o još jednom postignuću članova našeg Vedro Extreme tima.

Naime, dana 09.12.2017. godine u organizaciji Planinarskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, u prisustvu komisije za vodiče PSFBiH, koju čine gospodin Mirza Ažderović, gospodin Željko Knez, gospodin Ermin Lipović, gospodin Redžep Grabus i gospodin Miralem Husanović, članovi grupe Vedro Extreme tima Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „Vedro“ Zenica: Ilma Šakić, Iva Pravdić, Adilović Haris, Omić Emir, Hrustanović Kenan, Senad Čaušević i Durmić Almir uspješno su položili ispit za vodiče ˝A˝ kategorije.

Također, navedenog dana pored 7 članova Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „Vedro“ Zenica, ispit za vodiče iste kategorije uspješno su položili i tri Zeničanina: Amna Šestić-Sarajlić, Afan Abazović i Kovačević Muris, te ovim činom udruženja planinara i grad Zenica u svojoj društvenoj ponudi raspolažu certificiranim vodičima koji žele svojim radom, zajedno sa udruženjima planinara i svim drugim, doprinijeti društvenoj afirmaciji planinarstva kao cijelini u upoznavanju historijsko-kulturnih baština, ljepota naših krajolika sa bogatom historijom i drugim kulturološkim vrijednostima koje smo u brzini života ostavili po strani, a one su tu u našoj neposrednoj blizini.

Nova godina je pred nama a samim time novi izazovi i novi projekti. U novu godinu ulazimo sa osmijehom na licu, bogatiji za neka nova prijateljstva i nova iskustva. U zajedničkom istaživanju nepoznatog živimo pozitivne trenutke a negativne pobjeđujmo radom.

vedro.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno