Ostali sportovi

Vedad Karić šampion države u cestovnom biciklizmu 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Na glavnoj utrci sezone za BiH biciklizam trijumfovao je naš Zeničanin Vedad Karić, te tako osvojio titulu državnog prvaka “na drumu”. Ovom pobjedom Vedad je osvojio 100 UCI bodova sa kojima će napraviti veliki pomak na svjetskoj rang listi, što ga čini najbolje rangiranim cestovnim biciklistom naše države.  Utrka je vožena u Grudama, u organizaciji Biciklističkog saveza BiH i biciklističkog kluba “Drinovci”.  Ovo je za Vedada drugi naslov prvaka, nakon što je jučer osvojio titulu državnog prvaka u hronometru.
“Svaka utrka nosi emocije, ali utrka koja daje državnog prvaka je nešto posebno, to je jedna utrka u sezoni i na njoj ste ili pobjednik ili gubitnik. Ja sam evo uspio da osvojim titulu državnog prvaka što me čini veoma ponosnim. Uslovi za voziti su bili jako teški, ali uspio sam se fokusirati na samu utrku i ostvariti ono što sam i zamislio. Biti državni prvak je nešto posebno i to me čini veoma ponosnim” rekao je Vedad.
Biciklistički klub “Rotacija SPIN” čiji je član Vedad Karić, već naredni vikend nastupa na novoj utrci xcm maraton u Širokom Brijegu, gdje se nadaju novim medaljama.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno