Ostali sportovi

Svjetski kup u raftingu Banja Luka 2021

Protekli vikend od 18.- 20.06.2021.godine u Banja Luci je održan ”Svjetski rafting kup Banja Luka 2021” na kome je učestvovala i prva seniorska ekipa R-6 SRK Bosna iz Zenice.
Pored raftera iz Zenice na ovom rafting takmičenju, svoje rafterske vještine na rijeci Vrbas su odmjeravali 14 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji iz Rusije, Rumunije, Mađarske, Latvije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Na ovom takmičenju, naša rafting ekipa se takmičila u tri rafting discipline u veoma jakoj konkurenciji rafting ekipa koje su učestvovale na ovom takmičenju. Organizator ovog takmičenja je bio Rafting klub Kanjon iz Banja Luke.

Prvog dana takmičenja rafteri su se takmičili u disciplinama sprint, head to head I slalom na kome je ekipa Srk Bosna osvojila 4.mjesto u sprintu i 5. mjesto u disciplini slalom iza ekipa Rusije RK Dajaka iz BiH i Rumuna.

Drugi dan takmičenja naši takmičari su nastupili u disciplini spust i I osvojili 6. mjesto što su u ukupnom plasmanu takmičenja završili na 6..poziciji što je dobar rezultat imajući u vidu jaku konkurenciju rafting ekipa učesnika na ovom takmičenju.

U ovoj sedmici 23.06.2021. godine održat će se još jedno takmičenje na rijeci Tari u Foči I to u discipline spust R-4 gdje će učestvovati I ekipa SRK Bosna Zenica.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: