Ostali sportovi

Vedad Karić prvi u Hrvatskoj!

Vedad Karić prvi u Hrvatskoj! – Na nedeljnoj utrci poznatijoj kao “Uspon na Biokovo 2019” u Makarskoj, gdje se vozi od nulte tačke-riva Makarska pa do 1762 metra nadmorske visine Biokovo-najviši vrh sveti Jure, takmičar BK Rotacija-SPIN Vedad Karić je došao do vrha sa vremenom od 1:34:53 h i tako ostvario pobjedu u svojoj kategoriji, a vrijedi napomenuti i to da je u generalnom plasmanu svih takmičara osvojio drugo mjesto.
Vremenski uslovi nisu išli na ruku takmičara jer ih je pratila kiša i jaka bura više od pola utrke sto je dodatno otežalo ionako težak uspon.
Ovo je inače druga pobjeda Karica ovog vikenda jer je u subotu pobijedio utrku Premier Lige BiH koja je vozena u Tuzli.
“Uspon na Biokovo je sam po sebi brutalan i da budem iskren nisam se nadao da mogu odvesti ovako dobro utrku uzimajuci u obzir da sam dan prije vozio jako bitnu utrku Premier Lige BiH. Pobijedio sam u svojoj kategoriji, a u generalnom dosao iza slovenskog reprezentativca koji je danas išao jako dobro. Već od sutra nastavljam sa pripremama za Evropske Olimpijske igre u Minsku” izjavio je Vedad Karić.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem