Ostali sportovi

Vedad Karić odbranio naslov prvaka BiH u MTB XCO

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Žakovu nadomak Trebinja se proteklog vikenda održavala najvažnija XCO utrka sezone koja je odlučivala o novim prvacima Bosne i Hercegovine za 2021. godinu.

Žakovo, ali i članovi kluba “Vučji zub” jednog od najaktivnijih MTB klubova u Bosni i Hercegovini su se pokazali kao dobri domaćini što je uveliko olakšalo takmičarima jer su se mogli koncentrisati na utrku i borbu za najboljeg.

Sukladno očekivanjima i prognozama pobjedu je odnio naš zeničanin Vedad Karić (B.K. Rotacija – SPIN) u seniorskoj XCO konkurenciji koji je ovom pobjedom odbranio naslov državnog prvaka od prošle godine.

Ovom pobjedom Vedad je pokazao da se radi o najboljem biciklisti u državi jer je sa ovom pobjedom objedinio naslove državnog prvaka sa drumom i tako postao prvak države u tri glavne biciklističke discipline (MTB XCO, DRUM, Individualni hronometar), koje su zapravo i olimpijske kada je u pitanju biciklizam.

“Kada sam prvi put čuo da će državno prvenstvo biti u Trebinju bio sam sretan jer su isti veoma dobri domaćini. Međutim, dolaskom na ovu stazu nisam bio oduševljen. Vremenski uslovi mi nisu išli na ruku jer je bilo izuzetno sparno i staza je bila tehnički zahtjevna sa mnogo kamena na spustu sa krugom od 4.2 kilometra sa oko 130 metara visinske razlike po krugu. Znao sam da će biti jurnjave na tom tehničkom spustu i da će biti teško raditi neku značajniju prednost. Cilj je bio da se od starta pozicioniram na čelo grupe i kontrolišem situaciju, gdje sam i napravio prednost u prvom krugu koja je samo rasla iz kruga u krug. Zadovoljan sam svojom formom kao i vožnjom te odbranom naslova i sada sa nestrpljenjem očekujem XCO balkansko prvenstvo koje se ove godine organizuje po prvi put u historiji u našoj državi u prelijepom Bihaću”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno