Zenica

Večeras u džamiji „Bosna“ u Novoj Zenici centralna svečanost u okviru manifestacije „Želja za Resulom“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večeras u džamiji „Bosna“ u Novoj Zenici centralna svečanost u okviru manifestacije „Želja za Resulom“ – Kao što smo ranije objavili, u toku je manifestacija „ŽELJA ZA RESULOM“, koju organizuje Medžlis islamske zajednice Zenica, a koja traje od 09.11 – 02.12.2018.godine.

Uokviru navedene manifestacije, večeras 20.11. nakon jacije namaza (17,52 minute), održat će se centralna mevludska svečanost za MIZ Zenica u džamiji „Bosna“, džemat Nova Zenica. Naziv manifestacije je „Muhammed a.s. ljepšeg dara ljudskom rodu ne treba“.

Program će izvesti imami Medžlisa, uz predavanje hfz. Sumedina ef. Kobilice.

Istinski uzor svakom vjerniku muslimanu u njegovim djelima treba da je poslanik Muhamed pejgamber – poruka je ovogodišnjeg obilježavanja 12. rebiul evvel-a, rođendana Muhameda s.a.w.s..

Ovo je 16. godina zaredom otkako MIZ Zenica organizuje već tradicionalnu manifestaciju „Želja za resulom“, u povodu rođendana poslanika Muhameda a.s.. Cilj je promovisati lik i djelo pejgambera, evocirati uspomene i širiti zanje o njegovom životu.

Inače, MIZ Zenica pripremio je više od 70 programa u okviru manifestacije „Želja za resulom“. Tu su mevludski programi i predavanja za sve generacije vjernika, tribine, promocije knjiga i hafiski dersovi.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno