Kultura

Večeras počinje Zenica Summer Fest 2021.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica Summer Fest 2021. – Nakon jednogodišnje pauze izazvane pandemijom Covid-19, najveći muzički ljetni festival u Bosni i Hercegovini “Zenica Summer Fest” ponovo će se održati u izvornom obliku, na Trgu Alije Izetbegovića, uz prisustvo publike, od 02. do 21. augusta.

Podsjetimo, zbog poznatih razloga prošlogodišnji festival održan je u online formi.
U prvom dijelu ovogodišnjeg festivala, do 14. augusta, na Trgu Alije Izetbegovića bit će priređeno niz zanimljivih događaja. Nakon toga, u posljednjih sedam dana bit će relizovan i online dio festivala u kojem će premijerno biti prikazano nekoliko zanimljivih sadržaja.

Organizator festivala je Grad Zenica, a tehnička relizacija je ponovo povjerena Radio-televiziji Zenica. Realizaciju ovogodišnjeg festivala podržalo je i Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH.

„Nepune dvije godine građani su zatvoreni. Vidimo da se i u ostalim gradovima održavaju koncerti i druge manifestacije, pa smo odlučili da, ipak, idemo u realizaciju Zenica Summer Festa, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Građani Grada Zenice, kao i naša dijaspora, su nakon ovih nesretnih dešavanja sa koronavirusom, poželjeli pozitivne stvari, pa ćemo pokušati da zadovoljimo očekivanja i napraviti manifestaciju koja priliči četvrtom gradu po veličini u Bosni i Hercegovini, naravno, uz poštivanje epidemioloških mjera“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Ne želeći prekidati kontinuitet Festivala koji traje od 2018. godine, planirano je ove godine, ponovo kao i prošle, organizacija festivala u online formatu. Bilo je spremno osam sadržaja koji bi se premijerno emitovali u programu Radio-televizije Zenica i platformama ovog medija, ali je na inicijativu Gradonačelnika Fuada Kasumovića sazvan hitan sastanak organizacionog odbora, gdje je odlučeno da se, ipak, realizuje festival kao što je bio 2018. i 2019. godine.

„Na sastanku je gradonačelnik izrazio želju da ove godine napravimo Zenica Summer fest po uzoru na one 2018. i 2019. godine, pa je naložio Organizacionom odboru i RTV ZENICI da napravimo kvalitetan program koji bi trajao 10-ak dana. Mi smo odlučili da nastavimo i sa našim predloženim programom za online festival, tako da će ovogodišnji Zenica Summer fest trajati od 02. do 21. augusta, u dva dijela. Prvi dio, do 14. augusta, dakle 13 festivalskih dana, bit će na Trgu Alije Izetbegovića, gdje svako veče imamo nastupe zeničkih ili regionalnih muzičkih zvijezda, dok će drugi dio Festivala, od 15. do 21. augusta, biti u online formatu, odnosno putem naših medijskih platformi“, kazao je Nandino Škrbić, direktor JP RTV ZENICA.

Festival se otvara večeras, programom pod nazivom „Svjetski, a naši“ u kojem će nastupiti Nihad Fetić Hakala, Mirza Šut, Rima band, Saša Domuz, Said Jusić i Samir Zukić Cober.
Dan kasnije publika će imati priliku uživati u izvedbama regionalne muzičke zvijezde Dženana Lončarevića, koji će održati solistički koncert. Pored pomenutih, publika će uživati u zaista raznovrsnom repertoaru ovogodišnjeg festivala, a sigurno da će najviše pažnje izazvati nastupi Amire Medunjanin, te BH i regionalne zvijezde Harija Varešanovića, poznatijeg kao Hari Mata Hari.

Iz organizacionog odbora festivala još jednom su pozvali sugrađane da prilikom posjete festivalskih događaja poštuju epidemiološke mjere, odnosno da drže socijalnu distancu i nose masku kako bi zaštitili svoje, ali i zdravlje ljudi oko njih.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno