Kultura

Ovog petka 11. po redu „Noć rock’n’roll-a” Vranduk 2021

Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa-COVID-19 u cijelom svijetu, ove godine se, ponovo, organizuje u Vranduku „Noć rock’n’roll-a“. Ova, već tradicionalna, 11. manifestacija će se održati u Vrandučkoj tvrđavi u petak 06.augusta 2021.godine od 18 sati. Ulaz je besplatan. I ove godine manifestacija je, po treći put, uvrštena u 3.„Zenica Summer Fest“, koji traje od 02.8. – 21.8.2021.godine.

Dakle, Vranduk će  po 11. put biti domaćin ove manifestacije, a riječ je o projektu koji egzistira od 2010. godine i već ima status kultnog događaja na nivou Grada i Kantona, sa velikim brojem posjetilaca.

Kada je pokrenuta ideja o večeri rock’n’rolla u krugu zidina Starog grada Vranduk, mnogi su bili skeptični da će zvuci urbane muzike, uz koju su odrasle generacije i generacije naraštaja zeničkog kraja, odjeknuti srednjovjekovnom tvrđavom. Ipak, 30. jula 2010. godine, upornost nekolicine entuzijasta umjetnika u zrelijim godinama, uz podršku njihovih prijatelja se isplatila. Dosadašnjih deset održanih manifestacija finansirane su, gotovo, u potpunosti vlastitim sredstvima i nekim sponzorima, a nekoliko stotina posjetilaca na Vranduku tih julskih večeri svjedočilo je simboličnom povratku na scenu pomalo zaboravljenih muzičara. Kroz ove Noći rocka na Vranduku prošlo preko 30 bendova iz više gradova BiH.

-Sa zadovoljstvom najavljujem 11. po redu ,Noć rock and rolla’ na Vranduku 06. 08. 2021.godine. Pokazalo se da je ovo zasigurno jedan od najljepših događaja u regiji sa puno duše i energije koju nosi sam ambijent i publika, tako da i ove godine očekujemo veče koje puni baterije do sljedeće godine.

Bivao sam na najvećim svjetskim koncertima al nigdje nisam osjetio takvu mistiku i magiju kao na ,Noći RNR Vranduk’ gdje se sve spoji u jedno onako spontano,gdje roditelji drže djecu u naručju dugo dugo i niko ustvari ne sjedi pa čak i oni najstariji. Mislim da ljudima već odavno nedostaje spontanosti i iskrenosti.

Jedva čekam akbd. ovaj petak 06.08. da to ponovo osjetim zajedno sa Vama utemeljenim -, kazao je u objavi na svom profilu Nisvet Abdulović, projekt menadžer ovog projekta.

Na ovoj 11. večeri Rocka na Vranduku, prema najavi „Muzičke radionice Vranduk“-Zenica, učestvovat će: ARGUS FLOMB-ZENICA, FLASTER-ZENICA, MLADE VAREŠKE ROKERKE (Udruženje Moja prva nota-Vareš), EXTRA 2000-TRAVNIK i specijalni gosti KATARZA –BANJA LUKA.

 Prateći od početka ovu manifestaciju nabrojat ću neke od dosadašnjih učesnika Rocka na Vranduku: “EGOIST SHOW BEND ” (Zenica),  ROK GRUPA Doma kulture Žepče,  “ĆEIF” (Nemila), “KAMENJARI”(Vranduk),  “TAXI BEND” (Zenica),  “EXTRA 2000” Travnik), “Nina&LowerDose”,  “Nemoguće vruće”, a kao specijalni gost Mladen Vojičić-Tifa sa svojim bendom, ZE- SELEKCIJA,  specijalni gosti iz Sanskog Mosta rock grupa CARPE DIEM, COVER ART, RED BARON, NIETZSCHE’ S GOD, Mary Jam iz Banja Luke, SFOR iz Tešnja, Irnes Divjan iz Sarajeva, Neki novi klinci iz Breze, Rock Up-Zenica…

Iz organizacije pozivaju građane da dođu u Vranduk i uživaju u najljepšem ambijentu zidina drevne tvrđave, u kojoj, na pauzi, dopire zvuk ezana sa obližnje džamije Sultan Mehmeda II El Fatiha i sve odiše Bosnom.

Organizatori očekuju veliki broj posjetilaca, koji iz godine u godinu podržavaju cilj ovog događaja, a to je promovisati muzičare i živu svirku u prelijepom ambijentu vrandučke tvrđave.

Među medijskom pokroviteljima, kao svake godine, je i portal Zenicablog.

Tekst i foto arhiva: E.Imamović

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: