Kultura

Večeras dodjela nagrada i zatvaranje XX festivala bh. drame

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon sedam odigranih predstava u Takmičarskom programu i nakon osam dana bogatog Pratećeg programa, večeras u 19 sati na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica će biti upriličena Ceremonija dodjele festivalskih nagrada.

U čast nagrađenih na XX festivalu bosanskohercegovačke drame Zenica 2021. u 19.30 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica bit će izvedena monodrama „Lijevo desno glumac“ autora i reditelja Zijaha Sokolovića.

Zijah Sokolović, duhovito, filozofski, kabaretski, sa nizom primjera i poređenjem stvarnosti i teatarske umjetnosti, uči gledaoce da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu. Ako svoje životne “date okolnosti prve dramske radnje” analiziraju teatarski “objektivno”.

Izvedbom predstave u čast nagrađenih će biti okončan XX festival bosanskohercegovačke drame Zenica 2021. koji je počeo 12. septembra.

Sve programske aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i XX festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2021. se odvijaju u skladu sa propisanim higijensko-epidemiološkim mjerama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno