Zenica

Večeras doček Amela Tuke u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon fantastičnog uspjeha i osvajanja bronzane medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu u disciplini 800 metara, Amel Tuka se večeras vraća u Bosnu i Hercegovinu. Zasjedao je organizacioni odbor za doček Tuke i definisao konkretne aktivnosti. Organizator je Atletski klub Zenica uz tehničku podršku Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, a kompletan događaj će prenositi Radio i Televizija Bosne i Hercegovine.

Predviđeno je da avion u kojem će se nalaziti Amel Tuka na sarajevski aerodrom sleti u 18,55 sati, a press konfernecija će se održati u 19,20 sati na aerodromu. Potom će se delegacija uputiti na atletski stadion Kamberovića polje, gdje će biti uspriličen veliki doček za momka koji je osvojio bronzanu medalju. Predviđeno je da Tuka u Zenici bude oko 20,30 sati, a kapije atletskog stadiona Kamberovića polje bit će otvorene od 18,30 sati uz zabavni program i povremena uključenja BHRT na sarajevski aerodrom. Kompletan događaj će završiti velikim vatrometom.
Svi oni koji budu željeli prisustvovati dočeku Amela Tuke ponavljamo kapije Atletskog stadiona bit će otvorene od 18,30 sati, a njegov dolazak u Zenicu očekuje se oko 20,30 sati. Važna napomena. Organizatori su obezbjedili dva autobusa za prevoz navijača na doček Amela Tuke na sarajevskom aerodromu.
Autobusi polaze sutra u 17,30 sati sa platoa ispored Arene Zenica.

Ne propustite spektakularni doček Amela Tuke koji je to sigurno zaslužio. Podsjetimo, Tuka je u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu osvojio treće mjesto i osigurao bronzanu medalju, prvu u historiji BiH. Dionicu je naš atletičar pretrčao za minutu, 46 sekundi i 30 stotinki, što je bilo dovoljno za bronzanu medalju. Srebro je osvojio Poljak Adam Kszczot, a zlato Lekuta Rudisha iz Kenije.

NA LICU MJESTA: sinoć oko 23 h smo bili za vrijeme provjera ambijenta i osvjetljenja za doček Amela Tuke u Zenici na Atletskom stadionu Kamberovića polje – Pogledajte foto galeriju…

 

Više na http://www.zenicablog.com/index.php/vijesti/zenica/item/5319-veceras-docek-amela-tuke-u-zenici

Posted by Zenicablog on 27. August 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno