Zenica

Promocija zdravlja mladih kroz sport

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama Preporoda na Mokušnicama organizacioni odbor Omladinske malonogometne džematske lige je organizovao seminar   Promocija zdravlja mladih kroz sport. Pedesetak učesnika Omladinske malonogometne džematske lige je tokom četiri modula imalo priliku da se edukuje o važnim segmentima zdravog života kakav trebaju da vode ne samo sportisti nego i sve osobe koje žele da žive zdrav i kvalitetan život. Prvi modul se ticao zdrave ishrane a učesnici seminara su imali priliku da čuju o nutrijentima koje možemo naći u sastojcima zdrave hrane dok je akcenat stavljen i na BMI (Body Mass Index) tj. indeks tjelesne mase koji nam govori okvirno naučno gledano da li smo gojazni ili imamo adekvatnu težinu srazmjerno visini.
Kroz sljedeći modul učesnicima je predstavljena tema fizičke aktivnosti gdje je akcenat stavljen na značaj fizičke aktivnosti jer ima uticaj na psihički balans i razvoj svake individue. Zdravi stilovi života kao tema trećeg modula su svjetlo bacili na većinu poroka današnjeg društva koji su neizostavno alkohol, droge kao i duhanski proizvodi. Posljednji modul se ticao sportskih povreda te je zasluženo privukao najveću pažnju učesnika na seminaru. Najčešće sportske povrede su bile u centru pažnje a mnogo toga je rečeno i o mehanikama nastanka kao i o metodama prve pomoći ukoliko dođe do povrede.
Na kraju seminara svim učesnicima su dodijeljeni certifikati o uspješnom učešću na seminaru a tokom pauza učesnici su mogli da se osvježe prirodnim sokovima i svježim voćem. Organizacioni odbor je ovim aktivnostima najavio završni dio 3. sezone Omladinske malonogometne džematske lige koja će se tokom mjeseca Septembra igrati dva puta sedmično na terenima Turskog parka i Arene Zenica.

S.T.

11958194 529395537214491 3235781381004400247 o



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno