Kultura

Večer poezije i promocija knjige “Sarajevski John Doe” prvi put u Zenici!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večer poezije i promocija knjige “Sarajevski John Doe” prvi put u Zenici! – „Sve to međutim nije bilo važno. Pisanje je bilo jedini svijet u kojem sam se mogao nositi sa životom kojeg sam tada živio i s vremenom je to postalo moja ovisnost. Papir, olovka i osamljenost. Svijet u kojem nije bilo mjesta ni za kog drugog postao je moj zatvor i moj spas u isto vrijeme.“
Sarajavski John Doe

Adis Ahmethodžić, je otkrio svoju ljubav prema pisanju u srednjoškolskim danima, pa je svoje riječi dijelio sa svojim pratiocima, kojih je svakim danom sve više, na blogu koji nosi naziv Sarajevski John Doe. Upravo su ti ljudi, iz raznih gradova i dijelova svjeta uticali na Adisa da objavi svoju prvu knjigu. Radi se o zbirci pjesama, pod nazivom „Sarajevski John Doe“, čiji stihovi Vas upoznaju sa nekim segmentima Adisovog života, kao i dušom grada Sarajeva.

Prva knjiga Adisa Ahmethodžića je predstavljena u Sarajevu, gdje je veoma uspješno našla svoj put do čitalaca, a nakon Sarajeva dolaze i drugi gradovi BiH. Promocija knjige će se za početak održati u Zenici, a nakon toga i u Konjicu.

Radio Active Zenica, prvi community radio u BiH, vam pruža priliku i poziva vas da nam se pridružite na promociji knjige „Sarajevski John Doe“ i uživate uz večer poezije u Zenici. U srijedu, 13.02.2019. godine, s početkom u 19:30 sati očekujemo sve ljubitelje poezije u prostorijama Udruženja „Naša djeca“ Zenica (Maršala Tita 22, Zenica).
Ekipa organizatora, potrudila se da program ove poetske večeri bude raznovrstan, tako da osim predstavljanja Adisa i njegove knjige, možete uživati i u muzičkim tačkama i izvedbama zeničke omladine. Svoje mjesto možete rezervisati na mail: [email protected].



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno