Kultura

Veče ljubavne poezije i muzike na Kabaretskoj sceni Zeničkog pozorišta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Kabaretskoj sceni, Bosansko narodno pozorište Zenica u saradnji sa Kamernim simfonijskim orkestrom organizuje Veče ljubavne poezije i muzike, koje će biti upriličeno u srijedu, 14. februara u 20 sati. Ovom programskom aktivnošću, Bosansko narodno pozorište oživljava tradiciju održavanja večeri u opuštenom ambijentu pozorišnog Kabarea.

Tu veče će u Zeničkom pozorištu biti izveden izbor najljepše ljubavne poezije i muzike, koju će govoriti članice ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica: Lana Zablocki, Ermina Nišić, Adna Kaknjo i Selma Ćosić, a publika će imati priliku da uživa i u muzičkim kompozicijama koje će izvesti članice i članovi Kamernog simfonijskog orkestra iz Zenice. Koncept ove programske aktivnosti potpisuju Nedžma Čizmo i Lajla Kaikčija.

Ovo je jedinstvena prilika da publika uživa u izvedbi i čitanju najljepše ljubavne poezije, te da otkrije nove ili se prisjeti omiljenih stihova posvećenih ljubavi. Tu veče ćemo uživati u izvedbi najljepše poezije pjesnika i pjesnikinja: Žaka Prevera, Pabla Nerude, Mike Antića, Jelene Lengold, Tatjane Mandić, Branislava Petrovića, Muse Ćazima Ćatića, Đorđa Balaševića i drugih.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno