Posuđeno

VAŽNO: Ne nasjedajte na lažne pozive i apele, nije pokrenuta niti je potrebna akcija pomoći za bebu ubijene Nizame

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Društvenim mrežama šire se objave u vidu apela za pomoć kćerki Nizame Hećimović koja je ubijena 11. augusta. Međutim, prema tvrdnjama, riječ je zloupotrebi i lažnim objavama. Nažalost, pojedini su mediji, u trci  za klikom, posjetama i senzacionalizmom, bez provjere kod familije i porodice, objavili postove sa društvenih mreža, koje su postavljali “lažni” profili i i osobe koje se ne identifikuju imenom i fotografijom na društvenim mrežama.

Tim povodom se oglasilo i Udruženje Zemlja djece u BiH.

“Obavještavamo javnost da je naša organizacija poduzela određene mjere kako bi se zaštitila privatnost djeteta nedavno mučki ubijene Nizame Hećimović, i preispitale sumnje na eventualnu zloupotrebu ovog slučaja kroz javne apele navodnog prikupljanja pomoći za liječenje djeteta, a koji se velikom brzinom šire društvenim mrežama. O svemu su službeno obaviješteni Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Centar za socijalni rad Gradačac – kao organ starateljstva, kao i Federalna uprava policije i nadležno tužilaštvo. Molimo korisnike društvenih mreža da se suzdrže od dijeljenja apela i vršenja uplata, dok se nadležni organi ne oglase po ovom pitanju”, naveli su u saopćenju udruženja.

Podsjetit ćemo, za Nizamom je ostala devetomjesečna beba pred čijim je očima 11. augusta Nermin Sulejmanović ubio Nizamu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno