Zenica

Važna inicijativa: Mijenja se trasa izgradnje Koridora Vc kod Zenice?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine koja se održala u srijedu, 10. januara, podnijeta je važna inicijativa za građane Zenice.

Naime, na trenutnoj trasi izgradnje Koridora Vc ne postoji rješenje za petlju kod Nemile, mjesta u blizini Zenice. Ipak, zastupnici Kenan Uzunović i Arnel Isak su podnijeli inicijativu da se ovo pitanje riješi.

Kako zastupnik Arnel Isak kaže za portal Radiosarajevo.ba, ovom inicijativom bi se riješilo veoma važno pitanje za građane Zenice.

“Očekujem od vlade da već na narednoj sjednici glasaju za odluku Vlade FBiH o dopuni Regulacionog plana kako bi Nemila dobila isključenje. Ovo je dugo očekivano i od velikog značaja za razvijanje tog mjesta”, rekao je Isak.

“Ovo je veliki korak da se konačno riješi pitanje koje je važno za mještane Nemile. Napominjem da na tom području živi 20.000 građana i da radi veliki broj privrednih subjekata te je isključenje s autoceste na Koridoru 5C od velike važnosti za budućnost nemilskog kraja”, kazao je Uzunović te dodao da je danas donešena razumna odluka:

“Ovo je zaista razumna odluka koju su donijeli svi politički subjekti u Parlamentu FBiH i veliko im hvala u ime mještana Nemile. Nadam se da ćemo već na narednoj sjednici imati odluku Vlade FBiH o dopuni Regulacionog plana kako bi glasali o njoj.” naveo je Uzunović za klix.ba.

Sada se čeka odluka Vlade FBiH. Ako se da odobrenje, zastupnici u Parlamentu FBiH bi već na narednoj sjednici mogli glasati po ovom pitanju. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno