Zenica

U Zenici održana ceremonija u spomen na Dane mučeništva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici je održana memorijalna ceremonija obilježavanja godišnjice stradanja vođa pobjeda, šehida Palestine i šehida Bosne i Hercegovine u organizaciji Islamskog Vrhovnog Vijeća Iraka- Ureda za zemlje Balkana.

“Na četvrtu godišnjicu šehadeta vođa pobjede, osuđujemo i gnusne cionističke zločine u Palestini, Gazi, Libanu, Iranu koji podsjećaju i na napade u Iraku, saopćavaju iz Islamskog Vrhovnog vijeća Iraka”, naveli su organizatori ovog događaja.

“Na četvrtu godišnjicu šehadeta vođa pobjede i osuđujemo i gnusne cionističke zločine u Palestini, Gazi, Libanu, Iranu, koji podsjećaju i na napade u Iraku, Ovogodšnji slogan glasi OČEVI OTPORA i sjećamo se vođa pobjede i njihovih braće mudžahida hadži Kasima Sulejmanija hadži Abu Mahdija Al-Muhandisa, kao i i njihove braće iz Irana i Iraka. Sjećanjem na dvojicu velikih šehida Sulejmanija i Al-Muhandisa ne smije biti puko obilježavanje samo na taj dan i da se na isti završe. Bitka koju su vodili mučenici je egzistencijalna bitka protiv ekstremizma i terorizma. Najveći odgovor na zločin atentata na poginule vođe je očuvanje njihovih vrijednosti i ciljeva. Zadatak svih nas je da ne dopustimo da se borba i zalaganje velikih šehida ikad zaboravi.  Mučenik je jedino stvorenje koje se rađa, a ne umire jer pobjeđuje smrt svojim uzvišenim darovima i ostaje svjetlo i simbol za one koji dolaze poslije njega. Trag koji su ostavili iza sebe nikada neće biti zaboravljen i uvijek će biti sjećanje na njihovo postojanje” naveo je Sejid Ali Al-Baldawi, Šef ureda za zemlje Balkana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno