Info

Vaučeri od 200 KM za odmor u BiH uskoro će biti dostupni građanima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na nedavnoj sjednici Vlade Federacije BiH donesena je odluka o izdvajanju pet miliona KM za pomoć turističkom sektoru u BiH. Jedna od odluka je i da će građani koji odmor budu željeli provesti u BiH i koji preko neke online platforme rezervišu smještaj, dobiti 200 KM.

Resorna ministrica Edita Đapo je pojasnila da oni koji budu željeli dobiti ovaj novac trebaju rezervisati turističku uslugu u vrijednosti minimalno 250 KM. To znači da bi građanin za taj rezervisani iznos platio samo 50 KM, jer bi od vlade dobio 200 KM.

U tu svrhu su izdvojena dva miliona KM. Rezervaciju će biti potrebno izvršiti putem neke od online aplikacija.

Ministrica Đapo rekla je za Klix.ba da će, nakon objave u Službenom listu, u narednih 20-ak dana resorno ministarstvo uputiti poziv online platformama koje nude mogućnost prodaje vaučera za ljetovanje i zimovanje u Bosni i Hercegovini.

Nakon što stignu prijave zainteresovanih, bit će potpisani ugovori i definisani svi detalji. Plan je da vaučeri budu dostupni građanima BiH već u julu, a važit će do kraja ove godine.

Povodom ove odluke, ali i velikog broja zainteresovanih, oglasila se i platforma “Odmori u BiH” koji su naglasili da programi vaučera još nisu dostupni te sve mole za strpljenje.

“Odluka o realizaciji programa turističkih vaučera za područje Federacije BiH je tek usvojena na današnjoj sjednici Vlade FBiH, te će u narednom periodu uslijediti naredni koraci ka realizaciji ovog programa. Napominjemo da će korisnici vaučera biti isključivo stanovnici sa područja FBiH, koji će moći iskoristiti ponude turističkih subjekata na području FBiH. O datumu početka realizacije programa i načinu korištenja vaučera, ulozi platforme odmoriubih.ba i drugim detaljima javnost će biti blagovremeno obaviještena.”

Anketa portal Klix.ba s pitanjem “Hoćete li ove godine odmor provesti u BiH” pokazala je da čak 70 posto naših čitatelja planira slobodne dane provesti u domovini (13.889 glasova). Njih 19 posto (3.783) planira godišnji provesti van granica BiH dok 11 posto (2.167) još nije donijelo odluku.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno