Info

FOTO: Studenti iz Zenice učestvovali na “We Are Developers” konferenciji u Berlinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Studenti iz Zenice učestvovali na “We Are Developers” konferenciji- U prethodna dva dana pet studenata sa Politehničkog fakulteta Zenica, odsjek Softversko inženjerstvo, učestvovalo na jednom od najvećih događaja koji se organizuje za developere.

U pitanju je “We Are Developers” World Congress 2022, koji je bio organizovan 14. i 15.6. u Berlinu.

Zahvaljujući BH Futures fondaciji, naši studenti zajedno sa još 14 stipendista fondacije, dobili su priliku da budu dio događaja na kojem je bilo preko 250 predavača i preko 8000 učesnika. Pored brojnih predavanja i radionica, učesnici su imali priliku razgovarati sa uposlenicima vodećih IT kompanija u svijetu kao što su IBMix, Infobip, Nord, AWS…, a slobodno vrijeme iskoristili su da svojim znanjem i vještinama u programiranju osvoje vrijedne nagrade na štandovima poput Microsoftovog, Porscheovog,…

Na događaju su učestvovali:

Jana Jerkić, 3. godina
Selman Patković, 3. godina
Kerim Muharembegović, 3. godina
Amer Pašanbegović, 2. godina
Muamer Aličković, 2. godina

Studenti su izjavili da im je učešće na jednoj ovakvoj konferenciji otvorilo brojne nove prilike za sticanje znanja, vještina i poznanstava.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno