Zabava

Vatra Anadolije – plesni spektakl 10. marta u Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
“Vatra Anadolije”, jedna od najboljih plesnih grupa na svijetu, koja ujedinjuje stotinjak folklornih plesova Azije, Egeja, Mediterana i Balkana, elemente baleta, modernog plesa, i stepa, atraktivne kostime i scenografiju te muziku iz različitih krajeva Orijenta, nastupit će u Areni Zenica.

“Trbušne plesačice, bubnjari, derviši, plesači stepa sa svojim fenomenalnim koreografijama nikoga ne ostavljaju ravnodušnim”, poručuju organizatori.

Trupu “Vatra Anadolije” osnovao je Mustafa Erdogan 1999. godine. Od tada su nastupali u više od 80 zemalja i oborili dva Guinnessova rekorda – za najbrži plesni performans (241 korak u minuti) i za nastup pred najbrojnijom publikom – 400.000 gledalaca u Ergoliju na Crnom moru. Također su prva plesna skupina u svijetu koja je nastupila u zgradi kineskog parlamenta.

Predstavu “Vatra Anadolije” do sada je vidjelo preko 40 miliona gledalaca u 97 zemalja. Prije 5 godina Ansambl “Vatra Anadolije” nastupio je u rasprodanoj sarajevskoj Zetri pred preko 10.000 oduševljenih gledalaca.

Uskoro više informacija o prodaji ulaznica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno