Nogomet

VAR u Premijer ligi BiH od sezone 2022/2023.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VAR u Premijer ligi BiH od sezone 2022/2023.- Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FS BiH) o uvođenju VAR tehnologije u Premijer ligi BiH, u Švicarskoj je razgovarao sa Giannijem Infantinom, predsjednikom Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA), saopštili su iz FS BiH.

„VAR je izazov prema kojem je sve usmjereno. I u ovom segmentu imat ćemo punu podršku FIFA-e. Podsjetit ću na izjavu predsjednika FIFA-e Infantina ‘VAR ne mijenja fudbal, VAR čisti fudbal’. Ovo je kompleksan posao i mi smo odlučni da ga sprovedemo do kraja kako bismo unaprijedili suđenje i sveli sudijske greške na minimum“, rekao je Zeljković, te kako prenosi Anadolija dodao:

”U realizaciju ovog obimnog projekta krenut ćemo već ovog ljeta, a očekujemo da od sezone 2022/2023. N/FS BiH bude spreman za uvođenje VAR sistema”.

U Švicarskoj je u toku Kongres UEFA-e kojem prisustvuju čelnici svih 55 nacionalnih asocijacija članica ove kontinentalne organizacije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno