Zabava

Vakcinisanje u “KRČMA BP” sa Stefanom Simićem i Teatrom iskrenosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Vakcinisanje u “KRČMA BP” sa Stefanom Simićem i Teatrom iskrenosti- Veliko popuštanje antikorona mjera pred početak ljetne sezone inspirisalo je ekipu „KRČMA BP“ da svoje sugrađane i drage goste počasti jednom posebnom vakcinom, koju će uz besplatan ulaz moći uživati u ponedjeljak, 07.06.2021. godine, sa početkom u 19,30 sati, u centru Zenice.
Kako nam rekoše, riječ je o izuzetno rijetkoj vakcini nastaloj na našem podneblju, koja kod cijepljenih izaziva napade zaraznog smijeha i oduševljenja te osjećaj preplavljenosti pozitivnom energijom i ushićenjem, a cijepljenje će provoditi njen lični izumitelj, inače doktor za interaktivni performans – Stefan Simić.
Bit će to drugi po redu Simićev nastup u našem gradu, čiji je prvi „Teatar iskrenosti“ krajem 2019. godine zenička publika, a naročito Zeničanke, ispratila gromoglasnim aplauzima, uz povike zadovoljstva kojima rijetko svjedočimo. Ovog popularnog srbijanskog pisca, prepoznatljivog po uživanju nepodijeljenih dubokih simpatija naroda cijele ex Jugoslavije, upamtili smo tada po neobično ljudskom ogoljavanju svoje duše kroz interpretaciju cijelog niza njegovih poetski nadahnutih pasaža o životu, ljubavi, ženama, usamljenostima, umjetnosti, politici i sve to uz toplu ljudsku neposrednost, koja kod običnog čovjeka izaziva potrebu da najjačim zagrljajem prigrli cijeli svijet i pridruži se jednoj novoj revoluciji čija parola glasi: „VOLITE“.
Stefanov nastup u „KRČMA BP“ bit će nadasve nesvakidašnja, ali i zaslužena poslastica za sve naše sugrađanke, koje su tokom posljednje godine dana kao naše herojine u borbi protiv pandemije nepravedno bile zakinute za mnoga razumijevanja, radosti i emotivne oduške, jer iako mlađahan, Simić se u svijetu domaćih pisaca nametnuo kao neprikosnoveni poznavalac ženske duše i intelekta. Čak toliko, da se odavno više niko ne usuđuje ni pokušati mu preuzeti tu veličanstvenu titulu.
„Nevjerovatni utisci sa prvog Stefanovog nastupa u Zenici iz 2019. godine, čiji smo organizatori, učinili su da se ni najmanje ne omišljamo po pitanju najboljeg izbora kulturno-zabavnog sadržaja, kojim nakon otvorenja objekta želimo obradovati naše drage goste, ali i sve poštovaoce njegovog lika i djela među zeničkim auditorijem. I sami smo itekako željni atmosfere u kojoj sve zvoni od smijeha, pozitivne energije i optimizma, zbog čega smo odlučujući se za Stefana igrali na najsigurniju kartu,“ kazali su nam vlasnici „KRČMA BP“, braća Ivan i Andrija Petrović.
A kako to doista zvuči jedna od nama omiljenih poema „Bosanske žene“ u odjecima ljudskog olakšavanja duše sa Stefanom Simićem, kao i njegove mnoge druge verse promišljanja o sebi i svima nama, nastale na putu traganja za čovjekom, svi koji dosad nisu znali, imat će priliku doživjeti već prvog radnog dana naredne sedmice, na Talića brdu broj 6, gdje nas u „KRČMI BP“ s velikim zadovoljstvom pozivaju braća Petrović i obećavaju jednu sasvim magičnu noć, koju je zdravlja radi velika šteta propustiti.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno