Zenica

Vakcinacija građana Zenice protiv COVID-a 19

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vakcinacija građana Zenice protiv COVID-a 19- Dom zdravlja Zenica, od početka imunizacije protiv COVID- a 19, do danas je aplicirao ukupno 15.802 doza vakcina, od čega je 9293 doza dato kao primovakcinacija, a 6509 doza za građane koji su revakcinisani. Naša ustanova na dnevnoj osnovi prosječno vakciniše od 400-500 građana. Broj zainteresovanih je oko 19083.

Od naše posljednje obavijesti o sprovođenju vakcinacije u Gradu Zenica, Dom zdravlja Zenica obavještava javnost da je u prethodnom periodu u ambulanti porodične medicine Tetovo sprovedena vakcinacija za mještane Tetova i Gradišća.

Primo vakcinu dobili su i paraplegičari, RVI, te osobe sa Down sindromom. Vakcinisani su i mještani Perinog Hana, Tišine, Moščanice i Klopča. Naši radnici uspješno su obavili i vakcinaciju zainteresovanih građana ambulante Blatuša, Odmuta, Travničke, Janjića, Babine Rijeke, Potoka i Centra.

Također obavljen je i proces revakcinacije hemodijaliznih i transplantiranih pacijenata, korisnika Ruhame, Doma penzionera i Doma za stara lica. Revakcinisani su i svi građani koji su prethodno vakcinisani.

U narednom periodu, Dom zdravlja Zenica sprovest će primovakcinaciju i revakcinaciju za oko 22.000 građana Zenice.

Sprovođenje vakcinacije predstavlja veoma zahtjevan i skup projekat, koji za sada finansira isključivo Dom zdravlja Zenica, uz pomoć Grada Zenica koji je finansirao da građani Zenice u postupku vakcinacije sedam dana koriste Gradsku arenu.

Vakcinacija se sprovodi pored tekućih poslova koje naši radnici obavljaju u Domu zdravlja. Naši radnici su u svakom slučaju do sada iznijeli najveći teret u sprovođenju vakcinacije, te će i u narednom periodu biti maksimalno angažovani kako bi se vakcinacija protiv COVID-a 19 realizovala na najuspješniji način.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno