Zenica

Iznađeno tehničko rješenje za korekciju glavnog projekta izgradnje Koridora Vc kod Nemile

Podijeli ovu vijest:

Nakon više održanih sastanaka gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i njegovih saradnika sa eminentnim stručnjacima iz oblasti saobraćaja na temu korekcije glavnog projekta izgradnje Koridora Vc kod Nemile, došlo se do prijedloga rješenja.

U pitanju je složeno tehničko rješenje kojim se omogućava korekcija glavnog projekta na način da se predviđa izgradnja petlje odnosno izlaza na autocestu Koridora Vc kod Nemile.

PROČITAJTE I:   FOTO: Uspješno realizovano dvadeset dana Zimovanja na zeničkom izletištu Smetovi

Kako je pojašnjeno radi se o kompleksnom procesu koji zahtijeva izmjenu urbanističke saglasnosti, građevinske dozvole, kao i drugih dozvola.

Da bi se što prije pristupilo rješavanju ovog problema, Grad Zenica će uputiti inicijativu prema JP Autoceste FBiH radi pokretanja procedura za izmjenu glavnog projekta.

„Ulaz odnosno izlaz na autocestu Koridora Vc kod Nemile je potreba i zahtjev mještana Nemile. Ne želimo da Nemilska regija bude na bilo koji način saobraćajno odsječena. Izgradnjom petlje, lokalnom stanovništvu pružila bi se mogućnost pristupa evropskom koridoru, kakav je sigurno i Koridor Vc. Adekvatna saobraćajna povezanost od velikog je značaja za budući ekonomski razvoj Nemilskog sliva. Napominjemo da na ovom području živi oko 20.000 ljudi. Želimo stvoriti pretpostavke za ravnomjeran razvoj svih dijelova Zenice“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

PROČITAJTE I:   Prcanović: Nekog blagog poboljšanja kvaliteta zraka u Zenici ima, ali građani ZDK udišu vrlo zagađen zrak
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010