Zenica

UŽIVO VIDEO+FOTO: Cvijet Srebrenice na Kružnom toku Mokušnice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida počinjenog jula 1995. godine u Srebrenici, preduzeće ALBA Zenica obnovilo je sadnice cvijeća na kružnom toku u naselju Mokušnice. Na ovom kružnom toku prije nekoliko godina posađeno je cvijeće u obliku velikog Cvijeta Srebrenice.

Vlada Federacije BiH je na sjednici održanoj u Sarajevu, 2. jula 2020. godine donijela Odluku o proglašenju 11. jula 2020. godine, dana sjećanja na genocid u Srebrenici, Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine. Isticanjem zastava na pola koplja i prigodnim programima u znak sjećanja na žrtve srebreničkog genocida, ovaj dan biće obilježen i u Zenici.

Godišnjica genocida u Srebrenici ove se godine održava u otežanim uslovima, zbog neophodnog poštivanja higijensko-epidemioloških mjera protiv širenja zaraze koronavirusom. Posmrtni ostaci devet identifikovanih žrtava genocida biće ukopani u Memorijalnom centru u Potočarima, u subotu, 11. jula 2020. godine.

POGLEDAJTE UŽIVO (Klikni za Play)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno