Nogomet

Uzbudljiva završnica Lige prvaka u programu Nove BH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uzbudljiva završnica Lige prvaka u programu Nove BH- Sredinom ovog mjeseca na Novu BH vraća se Liga prvaka, a u direktnim prijenosima očekuju nas dueli Porto – Juventus i Atalanta – Real Madrid.

Prvi duel osmine finala između prvaka Portugala i prvaka Italije odigrat će se u srijedu, 17. februara, na Dragao stadionu u Portu. Ove sezone i jedni i drugi imaju problema i trenutno ne drže vodeće pozicije u domaćim prvenstvima. Porto je drugi iza Sportinga sa četiri boda zaostatka, dok je Juventus, nakon skoro deceniju dominacije na Apeninima, trenutno tek četvrti u Seriji A sa sedam bodova zaostatka za Milanom, ali i utakmicom manje. Stara dama ima dosta problema pod vodstvom debitanta na klupi Andree Pirla, ali u poljednje vrijeme osjeti se pomak i Juve, na krilima uvijek raspoloženog Cristiana Ronalda, igra nešto bolje.

Izuzetno zanimljiv duel osmine finala očekuje nas u dvije utakmice između Atalante i Real Madrida. Atalanta Gian Piera Gasperenija, kao veoma nepredvidiv tim, nada se da može skinuti “skalp” velikom Real Madridu koji ove sezone ne briljira. Stvarnu snagu tim Zinedina Zidana pokazao je tek nekoliko puta, a pogotovo u završnici grupne faze i duelu protiv Borussije Mönchengladbach, kada je pokazao ko je “gazda” u ovom takmičenju. Ipak, na gostovanju protiv Atalante Kraljevski klub očekuje težak zadatak protiv tima koji je ove sezone, između ostalog, pobijedio i Liverpool na Anfield Roudu. Susret između Atalante i Real Madrida zakazan je za 24. februar u 21.00 sat.

Pred nama je uzbudljiva završnica najboljeg klupskog takmičenja na svijetu. Revanš susreti osmine finala igraju se u prvoj polovini marta, a finale Lige prvaka na rasporedu je 29. maja na Atatürk stadionu u Istanbulu.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno