Biznis

Uz podršku agencije ZEDA i EEN mreže dogovorena saradnja između UPZ i Udruženja privrednika Slovenije

Uz podršku agencije ZEDA i EEN mreže dogovorena saradnja između UPZ i Udruženja privrednika Slovenije – U okviru realizacije aktivnosti projekta BITNET/EEN, Agencija ZEDA je organizovala sastanak Udruženja poslodavaca Zenica sa Udruženjem privrednika Slovenije uz podršku Obrtničke komore Slovenije (Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije) na jednom od najvećih sajmova u regiji – 51. Poslovnom sajmu u Celju u Sloveniji.

Tokom sastanka, dogovoreno je potpisivanje Memoranduma o saradnji između ova dva Udruženja čime će se pružiti podrška zeničkim privrednicima prilikom internacionalizacije poslovanja.

Ovom prilikom održan je i sastanak između predstavnika Udruženja poslodavaca Zenica i g. Branko Meha, predsjednika Obrtničke komore Slovenije tokom kojeg je razgovarano o mogućnostima međusobne saradnje.

Na Sajmu su održani i B2B susreti- International Matchmaking Event – Successful in Slovenia 2018, Celje na kojima su privrednici koji su se prijavili mogli razgovarati s potencijalnim partnerima i eventualno dogovoriti buduću saradnju. B2B susrete je organizovala Obrtnička komora Slovenije.

Ovom Sajmu svake godine prisustvuje veliki broj stranih poduzetnika i bio je odlična prilika da i zenički privrednici ostvare kontakte sa stranim izlagačima, eventualnim budućim poslovnim saradnicima i investitorima, unaprijede postojeća znanja i vještine te ista implementiraju u svom poslovanju.

 

 
loading...