Info

Uvoz vozila ispod standarda “Euro 4”

Uskoro zabrana uvoza vozila ispod standarda “Euro 4”
Uskoro zabrana uvoza vozila ispod standarda “Euro 4”
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zabrana uvoza vozila ispod standarda “Euro 4”- Vijeće ministara Bosne i Hercegovine uskoro bi moglo usvojiti inicijativu kojom bi se zabranio uvoz automobila koji ne ispunjavaju minimalni ekološki standard motora “Euro 4”.

Ovu informaciju potvrdio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović.

– Riječ je o zabrani uvoza automobila čija starost prelazi 10 godina. Mislimo da će ova mjera pomoći kvalitetu zraka i ambijenta u BiH. Godišnje se u BiH uveze preko 30 hiljada automobila sa standardom ‘Euro 3’, a novih automobila je manje od 50 posto. Predložili smo i niz novih mjera koje se odnose na pitanja testiranja izduvnih gasova, uvjereni smo da će ova inicijativa ubrzo biti implemetirana – rekao je Šarović, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog enormnog zagađenja zraka u BiH u decembru prošle godine, Vijeće ministara BiH naložilo je nadležnim institucijama preduzimanje hitnih aktivnosti na izmjeni regulativa o uvozu vozila u BiH.

faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno