Biznis

Uvoz bezalkoholnih pića i vode u BiH u prvom polugodištu manji za 19,3 odsto

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uvoz bezalkoholnih pića i vode u BiH u prvom polugodištu manji za 19,3 odsto – Izvoz bezalkoholnih pića i vode iz BiH u prvom polugodištu iznosio je 23,4 miliona KM i manji je za 10,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je uvoz iznosio 73,1 milion KM i manji je za 19,3 odsto, što pokazuje da je generalno došlo do pada potrošnje ovih proizvoda, konstatovao je Odbor Grupacije proizvođača bezalkoholnih pića i voda pri Spoljnotrgovinskoj komori BiH.

“Iako u padu, i dalje vodeći izvozni i uvozni proizvod iz ove grupe proizvoda su vode, uključujući mineralne i gazirane sa dodatim šećerima i drugim sredstvima za zaslađivanje i aromatizaciju. Izvoz samo ove grupe proizvoda je u padu za oko 10 odsto, dok je uvoz smanjen za 19,7 odsto”, rečeno je na sjednici Odbora Grupacije.

Na sastanku, održanom juče u Sarajevu, diskutovano je o poteškoćama u proizvodnji i izvozu, naročito u periodu pandemije virusa korona, kao i o svim inicijativama za unapređenje poslovanja koje su upućene nadležnim institucijama, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Članovi Odbora Grupacije razgovarali su i o planu aktivnosti za naredni period, te o daljem djelovanju prema organima vlasti u BiH s ciljem razmjene informacija i iznalaženja pozitivnih rješenja za pomoć privredi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno