Nogomet

Uvjerljiva pobjeda Čelika protiv NK Travnik!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas su na Gradskom stadionu u Vitezu odigrane polufinalne utakmice 27. memorijalnog turnira “Galib Mujčić”. Pred oko 200 gledaoca NK Čelik Zenica uvjerljivo je savladao NK Travnik rezultatom 4:0.

Od samog početka vidjeli smo otvoreniju igru crno-crvenih i želju za pobjedom na ovoj utakmici. U 25. minuti svoj prvi pogodak na utakmici postiže novajlija Mirsad Šijerkić nakon sjajne asistencije Emira Karalića. Ovaj gol nije umirio Čelikove igrače te nakon 10-tak minuta vidimo još jedan gol danas sjajnog Šijerkića, koji na asistenciju Šehića postiže pogodak za rezultat 2:0. S ovim rezultatom se otišlo u svlačionicu.

U drugom poluvremenu crno-crveni nastavili su sa silovitim napadima, te nagrada za to stiže već u 49. minuti kada igrač NK Travnika pravi faul nad Emirom Karalićem unutar 16 metara. Loptu je uzeo Ali Međuseljac koji postiže pogodak s bijele tačke za vodstvo 3:0 naše ekipe.

Nakon nekoliko izmjena i osvježenja u igri, crno-crveni nastavili su atakovati na gol “domaćina”. Pokušaj udarca na gol crno-crvenih blokira igrač Travnika nedozvoljenim igranjem rukom, te glavni sudija ponovo pokazuje na bijelu tačku. Salkić ovaj put uzima loptu na bijelu tačku i istim smjerom udarca kao i Međuseljac postiže pogodak za krajnji rezultat ovog meča, 4:0 za Čelik.

Vrijedi spomenuti i sjajnu intervenciju rezerviste, golmana, Emela Mlače, koji je odbranio jedanaesterac koji je izveo igrač Travnika, te na taj način osigurao “clean sheet” crno-crvenih u ovoj utakmici.

Sutra od 18:00 sati na istom stadionu zakana je finalna utakmica koju će Čelik odigrati protiv pobjednika iz drugog susreta koji se odigrao danas, FK Rudar Kakanj.

NK ČELIK ZENICA

GOLOVE SA UTAKMICE MOŽETE POGLEDATI NA NAŠOJ RANIJOJ OBJAVI



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno