Nogomet

NK Čelik Zenica poražen u finalu turnira “Galib Mujčić”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je na Gradskom stadionu u Vitezu odigrana završnica 27. memorijalnog turnira “Galib Mujčić”. NK Čelik Zenica nakon pobjede u polufinalu nad ekipom Travnika rezultatom 4:0, igrao je finalnu utakmicu protiv FK Rudar Kakanj. Utakmicu za treće mjesto odigrali su NK Travnik i FK Vitez, gdje je NK Travnik bio bolji i zauzeo treće mjesto na turniru.

Šef stručnog štaba našeg kluba, Armin Duvnjak, u prvih XI dao je mjesto igračima koji do sada većinom nisu imali veću minutažu. Utakmicu bolje otvaraju igrači Rudara, te već u 10. minuti nakon dvije sjajne intervencije Adija Durme, igrač Rudara, Armin Imamović, postiže pogodak za vodstvo svoje ekipe 1:0. S ovim rezultatom igrači su otišli u svlačionicu.

U početku drugog poluvremena šef stručnog štaba Čelika dao je priliku igračima koji su jučer odigrali utakmicu, Karaliću, Sivcu i Šehiću. Ove izmjene kao da su urodile plodom i terenska inicijativa se prebacila na polovinu protivničke ekipe. Pokušavali su igrači Čelika više puta ali neuspješno, da bi nekoliko minuta pred kraj utakmice igrači Rudara postigli pogodak za 2:0, što se i činilo kao konačan rezultat utakmice. Međutim, nakon sjajnog prodora Karalića, protivnički igrač oštrim startom zaustavlja igru, te sudija pokazuje na bijelu tačku. Loptu je, kao i jučer, uzeo mladi Ali Međuseljac i sigurno postigao pogodak za konačan rezultat 2:1 za ekipu Rudara.

NK Čelik Zenica na 27. memorijalnom turniru “Galib Mujčić” osvojio je 2. mjesto te nagradu za najboljeg golmana turnira dobio je Adi Durmo. Vrijedi istaći da je šef stručnog štaba Armin Duvnjak dao priliku za igru svim igračima.

Naš klub se okreće posljednjoj domaćoj pripremnoj utakmici za narednu sezonu, koja se igra već u srijedu protiv OFK Gradina Srebrenik na stadionu Bilino polje. Rukovodstvo i menadžment kluba poziva sve navijače da u što većem broju dođu na ovu utakmicu i pokažu našim crno-crvenim momcima da će imati podršku svojih navijača u narednoj sezoni, sezoni kada NK Čelik Zenica napada na prvo mjesti i ulazak u rang više!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno